10 milioane Euro: Noi credite pentru firmele romanesti conduse de femei

Bani-pixabay.jpg

Firmele mici si mijlcii si start-upurile romanesti detinute de femei vor putea obtine noi credite de la o banca din Romania, in urma unui acord de imprumut semnat cu Banca Europeana de Investitii (BEI).

Banca Europeana de Investitii (BEI) acorda Garanti Bank Romania un imprumut in valoare de 22,3 milioane euro pentru a sprijini firmele din Romania. Din valoare a imprumutului, 5 milioane euro se aloca femeilor antreprenoare, suma care va fi suplimentata cu 5 milioane euro din partea bancii.

Aceasta tranzactie este sprijinita de Fondul european pentru investitii strategice (FEIS), pilonul financiar al Planului de investitii pentru Europa, numit si „Planul Juncker”.

Aceasta transa a imprumutului va oferi acces la o sursa de finantare mai favorabila pentru femeile antreprenoare care reprezinta intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) si intreprinderi cu capitalizare medie, potrivit reprezentantilor bancii romanesti.

Pentru a avea acces la aceste imprumuturi, intreprinderile trebuie sa fie detinute in proportie de peste 50 % de una sau mai multe femei, ori sa fie detinute in proportie de 26 % pana la 50 % de una sau mai multe femei, iar functia de director general, director administrativ sau director financiar sa fie detinuta de o femeie.

Se preconizeaza ca aproximativ 260 de IMM-uri si intreprinderi cu capitalizare medie vor beneficia de valoarea totala a imprumutului, care va sprijini 6.100 de locuri de munca.

Promovarea egalitatii de gen si a diversitatii face parte din o biectivul BEI de a garanta ca proiectele pe care le finanteaza sunt in beneficiul tuturor membrilor comunitatii.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.