11 microintreprinderi din Regiunea Vest au semnat contracte de finantare in cadrul Regio-Programul Operational Regional 2014-2020 cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest

IMG_4970.jpg

Azi, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest), a avut loc semnarea a inca 11 contracte de finantare cu microintreprinderi din Regiunea Vest – primele 17 astfel de contracte fiind semnate in 10 iulie 2017. La eveniment vor participa reprezentantii firmelor care vor primi finantare alaturi de domnul Sorin MAXIM – directorul general al ADR Vest.

Finantarea nerambursabila obtinuta de aceste microintreprinderi este acordata in cadrul Regio-Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, axa prioritara 2 „imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii”, Prioritatea de investitii 2.1 „Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”, Operatiunea A. – Microintreprinderi.

Companiile care vor primi finantare activeaza in sectorul constructiilor, industriei prelucratoare, dar si in domeniul serviciilor de arhitectura, inginerie si editare. Lista cu cele 11 proiecte castigatoare se gaseste alaturat.

Prin implementarea acestor proiecte se vor achizitiona echipamente, inclusiv programe informatice, ce vor contribui la cresterea competitivitatii economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii, precum si la crearea de noi locuri de munca. De asemenea, o parte dintre aceste proiecte vizeaza si construirea/modernizarea spatiilor in care isi desfasoara activitatea.

Proiectele contractate cumuleaza o valoare totala de 2,27 milioane euro, finantarea nerambursabila fiind de 1,52 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,566 lei/euro).

In cazul acestor proiecte, contributia medie a solicitantilor de finantare a fost de aproximativ 20% din valoarea eligibila a unui proiect iar valoarea finantarii nerambursabile trebuia sa fie de maxim 200.000 euro.

Apelul de proiecte in cadrul caruia au aplicat cele 11 microintreprinderi a fost de tip competitiv (finantarea este acordata in baza punctajului obtinut de fiecare proiect si in limita bugetului alocat) iar perioada pentru depunerea proiectelor a fost 27 iulie 2016 – 4 mai 2017 (ora 12:00). in aceasta perioada, au fost depuse 364 de proiecte cu o valoare a finantarii nerambursabile de 56,33 milioane euro – valoare ce reprezinta 204,39% din alocarea regionala pentru acest apel de proiecte (alocarea regionala este de 27,56 miloane de euro).

In Regiunea Vest, au fost semnate pana in prezent 28 de contracte de finantare pentru proiecte dedicate microintreprinderilor cumuland o valoare a finantarii nerambursabile de 4,08 milioane euro.

Pe langa cele 28 de proiecte contractate, 244 de proiecte se afla inca in etapa de evaluare sau precontractare iar 92 de proiecte au fost respinse sau retrase.

Sursa: ADRVEST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.