Proiect de 41,4 milioane euro din fonduri europene pentru interconectarea comunitatii stiintifice romanesti la cercetarea internationala

bancnote-euro.jpg

Un contract de finantare in valoare de 41.4 milioane euro din fonduri europene a fost semnat de ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb, impreuna cu ministrul Cercetarii si Inovarii, domnul Lucian Georgescu si domnul Prof. Univ. Dr. Gheorghe Popa, presedintele Asociatiei Universitatilor, Institutelor de Cercetare Dezvoltare si Bibliotecilor Centrale Universitare din România ANELIS PLUS, prin Programul Operational Competitivitate (POC).

Scopul proiectului este asigurarea accesului la bazele stiintifice internationale si creşterea gradului de implicare al mediului de cercetare românesc in retelele internationale de importanta majora pentru dezvoltarea ştiintei şi tehnologiei. in acelasi timp, acest proiect va contribui la dezvoltarea infrastructurii informationale corespunzatoare pentru sprijinirea proiectelor complexe de cercetare. Totodata, ANELIS PLUS 2020 raspunde obiectivului specific de creştere a participarii româneşti in cercetarea europeana, facilitând legaturile cu structurile din mediul international.

“Dezvoltarea cercetarii si accesul la cunoastere este esential pentru orice natiune puternica. Este prima data dupa 1977 când, pentru comunitatea academica din România, se creeaza conectarea la bazele de date internationale. Doar in acest fel cercetatorii români au acces, in timp real, la literatura de specialitate. ii multumesc domnului profesor Popa pentru efortul de a uni comunitatea academica in jurul acestui proiect atât de relevant pentru tara noastra”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

“Ma bucura foarte mult faptul ca am reusit impreuna semnarea acestui proiect prioritar destinat creşterii capacitatii de cercetare ştiintifica a sistemului CDI din România, care va asigura interconectarea comunitatii ştiintifice la activitatea de cercetare ştiintifica internationala. Vorbim despre un proiect unic la nivel national, care va permite accesul la rezultatele cercetarilor ştiintifice publicate in fluxurile principale pentru organizatiile de cercetare. El reprezinta un suport in sustinerea cercetarilor care işi propun obtinerea de rezultate ştiintifice de inalt nivel. Vreau sa le multumesc doamnei ministru Rovana Plumb si domnului profesor universitar Gheorghe Popa pentru implicarea totala in reusita acestui proiect”, a declarat ministrul Lucian Georgescu.

Sursa: MDRAP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.