12 terenuri de sport din municipiul Ploiesti vor primi finantare prin REGIO

ploiesti-regio.jpg

ploiesti-regioUnitatea Administrativ-Teritoriala Ploiesti a depus in luna iunie cererea de finantare cu titlul “Modernizare terenuri de sport la unitatile de invatamant din municipiul Ploiesti” in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte al programului Regio, deschis pentru dezvoltarea infrastructurii educationale, pentru care va primi fonduri POR.

Proiectul are o valoare totala de 3.979.685,28 lei, din care valoarea eligibila este de 3.740.509,88 lei (fonduri FEDR – 3.179.433,40 lei; fonduri de la bugetul national – 486.266,28 lei; cofinantarea eligibila a beneficiarului – 74.810,20 lei) si se va implementa intr-un interval de 14 luni.

Contractul de finantare vizeaza imbunatatirea infrastructurii educationale a municipiului Ploiesti, prin reabilitarea a 12 terenuri de sport aferente urmatoarelor unitati de invatamant din municipiul Ploiesti: Colegiul National “Ion Luca Caragiale”, Colegiul National “Jean Monnet”, Colegiul National “Nichita Stanescu”, Colegiul National “Mihai Viteazul”, Colegiul “Spiru Haret”, Liceul Tehnologic de Servicii “Sfantul Apostol Andrei”, Colegiul Tehnic “Elie Radu”, scoala Gimnaziala “Radu Stanian”, scoala Gimnaziala “George Emil Palade”, scoala Gimnaziala “George Cosbuc”, scoala Gimnaziala “Toma Caragiu” si scoala Gimnaziala “Elena Doamna”. Beneficiarii directi ai infrastructurii reabilitate sunt cei peste 13.200 de elevi care studiaza in cele 12 unitati de invatamant din Ploiesti.

Pana in prezent, la nivelul judetului Prahova au fost depuse in total 24 de proiecte pentru reabilitarea infrastructurii educationale cu sprijin financiar acordat prin programul Regio. Pana in momentul de fata s-au semnat contractele de finantare pentru sapte unitati de invatamant, a caror valoare totala este de aproximativ 21 de milioane de lei.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.