124 milioane euro pentru proiecte inovatoare, printre beneficiari si Romania

inovare_energie_dreamstime.jpg

Institutii din 23 de tari, printre care si din Romania, vor beneficia de o finantare in valoare totala de 124 milioane euro, prin programul Orizont 2020, pentru a dezvolta 38 de proiecte inovatoare. Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie (IMT), din Bucuresti, este partener in doua dintre proiecte. Iar numarul beneficiarilor va continua sa creasca.

Comisarul european Carlos Moedas, responsabil pentru cercetare, stiinta si inovare, a declarat: “Prin intermediul Consiliului European al Inovarii (EIC), sustinem tehnologiile inovatoare in curs de dezvoltare sau cele viitoare, esentiale pentru a gasi calea catre un viitor si o societate mai bune. Investim in idei inovatoare si in persoanele din spatele lor pentru a crea piete ale viitorului.”

Proiectele de cercetare au domenii de activitate variate, de la calculul cuantic, la propulsarea obiectelor spatiale de pe orbita sau combaterea virusurilor care afecteaza creierul.

IMT Bucuresti este partner al proiectelor Iqubits, coordonat de Universitatea Aarhus (Danemarca) si Nanopoly, coordonat de Thales SA (Franta). Fiecare astfel de initiativa include mai multe institutii-partenere din diferite state membre UE.

Proiectele sunt finantate cu granturi de circa 3 milioane euro fiecare, prin intermediul liniei de finantare pentru Tehnologii viitoare şi emergente, a Consiliului European al Inovarii (EIC), derulata intre 2018-2020 prin programul Orizont 2020.

Urmatorul apel de proiecte, in cadrul FET, are ca termen-limita 24 ianuarie 2019.

Sursa: ec.europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.