Program de pre-accelerare unde startup-urile pot sa invete primii pasi pentru crearea unei afaceri

startup-uri-din-Romania.jpg

InnoEnergy anunta cea de-a doua editie a programului de pre-accelerare Primer pentru startup-uri aflate intr-un stadiu incipient. Scopul principal este ca startup-urile inovatoare din Europa Centrala si de Est sa-si dezvolte abilitatile antreprenoriale si sa-si pregateasca afacerea pentru a intra in programele de accelerare si de obtinere de investitii. Acest program de 4 saptamani cuprinde 40 de ore de teorie si ateliere practice conduse de mentori profesionisti, experti din industrie si antreprenori cu experienta.

Subiectele variaza de la aspecte juridice si protejarea proprietatii intelectuale, pana la pithcing, o metodologie agila si multe altele.

Antreprenorii invata cum sa aleaga si sa adapteze modelele de afaceri adecvate, cum sa stranga fonduri si cum sa construiasca o strategie de marketing si vanzari. De asemenea, beneficiaza de cursuri de abilitati soft, care includ construirea abilitatilor de leadership si gestionarea echipei. Programul este adaptat la nevoile startup-urilor participante.

Desi exista numeroase start-up-uri cu produse excelente care se aplica la programele noastre de accelerare, am observat ca acestea sunt adesea lipsite de abilitatile de afaceri esentiale, care sunt necesare pentru succesul lor pe piata – spune Christo Balinow, Directorul de Dezvoltare a Afacerilor al InnoEnergy pentru Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si America de Nord. – Am creat Primer pentru a reduce aceasta diferenta de cunostinte si pentru a creste potentialul antreprenorial in regiune.

In fiecare tara, programul Primer se incheie cu un eveniment de tip Demo Day la nivel local, in cadrul caruia toate echipele au de sustinut cate un pitch de patru minute, urmat de o sesiune de intrebari si raspunsuri care dureaza trei minute; intrebarile vor fi puse de juriu si de public.

Pana la sfarsitul programului, start-up-urile dezvolta un set de documente care sunt solicitate de potentialii investitori, printre care se numara o scrisoare de intentie, o strategie go-to-market, un calendar de actiuni si o evaluare a competitiei de pe segmentul respectiv.

Urmatoarea editie a Primer va avea loc in toate cele 12 hub-uri InnoEnergy (Bulgaria, Croatia, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia). Editia- pilot a programului a avut loc in primavara trecuta in patru tari: Ungaria, Serbia, Slovacia si Slovenia. Astazi, peste 50 de antreprenori au finalizat programul Primer.

Primer este un program gratuit, nonprofit. InnoEnergy invita sa aplice toate start-up-urile in faza incipienta din tarile unde exista huburi afiliate companiei.

Cei interesati din Romania sa se inscrie la editiile viitoare ca participanti, mentori sau parteneri ai programului, vor contacta direct organizatorii locali la adresa [email protected]

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.