145 milioane de euro pentru interconectarea feroviara a estului si sudului Europei

ap_117524744_trenuri.jpg

Beautiful railway station with modern high speed red commuter train with motion blur effect at colorful sunset in Nuremberg, Germany. Railroad with vintage toning

145 milioane de euro din Fondul de Coeziune vor fi alocati pentru investitii in imbunatatirea conexiunilor de cale ferata dintre localitâtile Križevci, aflata in centrul tarii, si Dugo Selo, in apropierea capitalei croate Zagreb. Sectiunea face parte din coridorul mediteranean din cadrul Retelei transeuropene de transport ce leaga Croatia de tarile vecine, Ungaria si Slovacia, precum si sudul Europei de est, din Spania pâna la granita cu Ucraina.

Comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat: “UE investeste in imbunatatirea conexiunilor care leaga Croatia de vecinii sai, in cadrul retelei strategice de transport pan-european. Acest proiect, care promoveaza un transport ecologic in aceasta tara, va contribui in mod direct la cresterea economica, prin facilitarea atât a transportului de marfuri, cât si a turismului.”

Proiectul include renovarea si dublarea cailor ferate dintre cele doua localitati, lucrari la statiile de cale ferata, modernizarea sistemelor de telecomunicatii si de semnalizare, precum si construirea a infrastructurii rutiere adiacente (precum poduri, tunele sau sosele), pentru a asigura un mai bun acces la reteaua feroviara.

Sursa: europa.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.