Proiect de 16,5 milioane de euro pentru infrastructura de transport in comun a municipiului Giurgiu

barbu-nicolae-300x226.jpg

Transportul in comun in municipiul Giurgiu va fi regandit si toate strazile pe care circula masini de transport public vor fi reabilitate, urmand sa se amenajeze si piste de biciclete, iar microbuzele vor fi inlocuite cu unele eficiente energetic in cadrul unui proiect cu fonduri europene in suma totala de peste 16 milioane de euro.

“In cadrul Programului Operational 2014-2020, Dezvoltare Urbana Durabila Integrata, la nivelul municipiului Giurgiu avem o alocare bugetara de 16,5 milioane de euro, bani care vor fi folositi pentru reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public local, inclusiv pentru amenajarea de piste de biciclete. Deci, toate strazile unde vor circula mijloace de transport in comun vor fi reabilitate in intregime. si tot in cadrul acestui proiect vom putea achizitiona mijloace de transport eficiente energetic“, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

El a afirmat ca din suma totala de 16,5 milioane de euro alocata realizarii acestui proiect, suma de 13,5 milioane de euro va fi folosita pentru reasfaltari si reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de mijloacele de transport in comun si amenajarea de piste de biciclete, iar diferenta va fi folosita pentru achizitionarea de mijloacele de transport cu propulsie pe gaz natural lichefiat sau gaz natural comprimat si monitorizare video.

“Am adoptat aceasta solutie a mijloacelor de transport cu gaz natural lichefiat sau comprimat pentru ca acestea au si motoare clasice. Nu am optat pentru autobuzele electrice pentru acestea sunt abia la inceput de tehnologie si aproape 40% din greutatea acestora o reprezinta acumulatorii”, a completat Nicolae Barbu.

Primarul municipiului Giurgiu a mai spus ca in cadrul acestui proiect de reabilitarea a infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public se va face si monitorizare video o locurilor publice cu infractionalitate ridicata si a traseelor pe unde circula mijloacele de transport, plus refacerea semafoarelor cu banda preselectata pentru autobuze.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.