20 milioane euro, investiţie a municipalităţii băimărene într-un complex de agrement

baia_mare_primaria.jpg

Primăria municipiului Baia Mare va investi, din resurse proprii şi credite atrase, peste 20 milioane de euro, în construcţia unui complex socio-cultural-sportiv şi de agrement, situat în vecinătatea centrului istoric a oraşului, a anunţat primarul Cătălin Cherecheş.

“Investiţia propusă este de aproximativ 20 de milioane euro, iar proiectul va concura cu investiţii similare din Oradea, Ungaria sau Austria şi foarte puţine din România. Avem 3,2 hectare, este vorba vechiului ştrand, vechea sală de sport, terenul de atletism, vechiul teren de fotbal şi terenurile adiacente, clădiri care urmează a fi demolate, spaţiile regândite şi reamenajate (…)Tot acest teren va fi ocupat de construcţii în suprafaţă de 11.900 mp la demisol şi o suprafaţă de piscină de 3.820 mp, unde vom avea tobogane, bazine pentru copii, bazine mari şi medii, dar şi bazine pentru adulţi. Vom avea un spaţiu verde, amenajat pe 11.000 mp, alei, platforme pentru şezlonguri, zone pentru circulaţie în incintă, parcare pentru biciclete, parcaje auto, platforme gospodăreşti”, a spus Cătălin Cherecheş.

Edilul a menţionat că noua investiţie este făcută în ideea impulsionării turismului local şi a celui de factură culturală. “Ne interesează să facem această investiţie nu doar pentru băimăreni, ci şi pentru a atrage inclusiv turişti mai ales că zona în care facem acest lucru este adiacentă centrului istoric (actuala Piaţa Millenium, cunoscută sub numele de Centrul Vechi n.red) şi mizăm că, prin această funcţiune, vom atrage turişti, vom energiza şi viaţa din centrul istoric al municipiului Baia Mare. Tot ce înseamnă viaţa bună şi pentru băimăreni trebuie să fie aşezată şi pe această componentă de divertisment, întreţinere, sport, dar trebuie să fie şi o ancoră pentru turiştii care vin în Baia Mare”, a afirmat Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare a menţionat că, în următoarea perioadă de timp îşi doreşte să identifice potenţiali investitori dornici să investească în construcţia unor complexe hoteliere la standarde înalte.

“Cred că un turist îşi doreşte să locuiască într-un hotel civilizat (…) Trebuie să identificăm un investitor în Maramureş care să facă câteva unităţi de cazare – complexe hoteliere – care să respecte toate regulile, ceea ce, astăzi, nu se întâmplă. Vreau să avem astfel de funcţiuni pentru divertisment, sport, dar şi tot ce înseamnă alimentaţie publică. Trebuie să ridicăm la un alt nivel decât ne-au obişnuit cei care au investit în această zonă, a alimentaţiei publice. Din punctul meu de vedere, fiecare element este un punct de atracţie pentru turişti şi asta înseamnă dezvoltarea municipiului Baia Mare, oraş care găzduieşte cei importanţi investitori din domeniul industriei, din România”, a spus Cătălin Cherecheş.

Acesta a mai menţionat că noul complex socio-cultural-sportiv şi de agrement ar putea fi terminat în anul 2021, iar finanţarea va fi asigurată de bugetul local şi din fonduri rambursabile. De asemenea, o parte din lucrările de şantier destinate demolării şi curăţării zonei unde urmează a fi amplasată viitoarea construcţie ar putea fi demarate în luna noiembrie a acestui an.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.