21 de firme private din Regiunea Vest au semnat contracte de finantare in valoare totala de peste 12 milioane euro

Screen-Shot-2018-03-29-at-15.35.11.png

Ieri, 29 martie 2018, a avut loc semnarea unei noi transe de 21 contracte de finantare cu firme din Regiunea Vest. La eveniment au participat reprezentantii firmelor care vor primi finantare, alaturi de domnul Sorin MAXIM, directorul general al ADR Vest.

Proiectele contractate cumuleaza o valoare totala de 12,63 milioane euro, finantarea nerambursabila fiind de 6,28 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,6513 lei/euro).

Finantarea nerambursabila obtinuta de aceste firme este acordata in cadrul Regio-Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, axa prioritara 2 „imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii”, Prioritatea de investitii 2.1 A. – Microintreprinderi si Prioritatea de investitii 2.2 IMM.

Firmele care vor primi finantare activeaza in sectoarele constructii, industria prelucratoare (fabricare beton, productie tuburi, tevi, profile tubulare si accesorii din otel, operatiuni mecanica generala, fabricare instrumente si dispozitive pentru

masura, verificare si control, piese si accesorii pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule, subansambluri electronice, productie mobila), recuperarea materialelor reciclabile sortate, activitati de televiziune, dar si in domeniul hotelier, prelucrare date, arhitectura, precum si sanatate umana si centre de fitness. Lista cu cele 21 proiecte se gaseste aici.

Prin implementarea acestor proiecte vor fi construite si modernizate spatii de productie/servicii si se vor achizitiona echipamente, inclusiv programe informatice, care vor contribui la cresterea competitivitatii economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii si vor genera 60 de locuri noi de munca.

2 din cele 21 contracte semnate astazi au fost depuse in cadrul apelului de proiecte 2.1A Microintreprinderi.

De asemenea, celelalte 9 proiecte contractate astazi au fost depuse in cadrul apelului de proiecte 2.2. IMM.

La nivelul regiunii Vest, in cadrul POR 2014-2020, au fost contractate pâna in prezent 260 proiecte, in valoarea totala de 235,96 milioane euro, valoarea nerambursabila fiind de 189,48 milioane euro.

  • In cadrul Prioritatii de investitii 2.1. Microintreprinderi sunt contractate 194 proiecte cu o valoare nerambursabila de 29,66 milioane euro, reprezentând 107,62% din alocarea regionala.
  • In cadrul Prioritatii de investitii 2.2. IMM sunt contractate 30 proiecte cu o valoare nerambursabila de 16,82 milioane euro, reprezentând 82,61% din alocarea regionala.

Sursa: ADR VEST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.