325 milioane euro, noi fonduri europene POR pentru afaceri mici si mijlocii

Fonduri-europene.jpg

Firmele mici si mijlocii din Romania vor putea beneficia de o suplimetare de fonduri europene de 325 de milioane de euro prin Programul Operational Regional (POR), conform unei decizii luate, marti, a anuntat Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, intr-un comunicat remis StartupCafe.ro.

Suplimentarea de fonduri, decisa de Comitetul de Monitorizare a POR 2014-2020, se face prin redistribuire de fonduri in interiorul acestui program, de la alte axe de finantare, a declarat ministrul pentru fonduri europene, Rovana Plumb, care a condus sedinta comitetului.

“Am aprobat, in CM POR, modificarile solicitate de autoritatile locale din mediul urban, din orase mici si medii, realocand, astfel, 200 milioane euro pentru infrastructura sociala si rutiera. Totodata, pentru consolidarea competitivitatii mediului de afaceri, am alocat suplimentar 325 milioane euro. Acesti bani vor sustine investitiile in IMM-uri” – a spus Plumb, potrivit comunicatului.

Firmele mici si mijlocii beneficiaza de fonduri europene in cadrul POR 2014-2020 prin axa prioritara 2 a acestui program – ”imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii”.

Inainte de suplimentare, aceasta axa prioritara avea alocata suma totala de 877,11 milioane de euro, bani proveniti de la Uniunea Europeana, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR).

Cu aceste fonduri se finanteaza investitii in:

constructia/ modernizarea si extinderea spatiului de productie/ servicii IMM, inclusiv dotare cu instalatii, echipamente (inclusiv sisteme IT), utilaje, masini, inclusiv noi tehnologii, crearea/ modernizare/ extinderea incubatoarelor/ acceleratoarelor de afaceri, inclusiv dezvoltarea serviciilor aferente.

Sursa: Startupcafe

One thought on “325 milioane euro, noi fonduri europene POR pentru afaceri mici si mijlocii”

  1. Bandula Liana spune:

    Buna ziua,
    As avea nevoie de o adresa si un telefon, sa stiu unde trebuie sa merg. Pot sa fac si in Cluj-Napoca demersurile?
    Multumesc!
    Liana Bandula

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.