4 milioane de lei fonduri nerambursabile Regio pentru siguranta cetatenilor din Brasov

Foto4.jpg

Un nou contract de finantare, cuprins in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al zonei metropolitane Brasov asigura finantarea nerambursabila necesara pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii din municipiul Brasov.

Proiectul “Achizitia si instalarea echipamentelor specifice pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in unitatile de invatamant si pe domeniul public din Municipiul Brasov“, cu o valoare totala de 3,94 milioane lei, este finantat din fondurile Regio, gestionate la nivelul Regiunii Centru de catre ADR Centru.

Semnarea contractului de finantare nerambursabila a avut loc la Alba Iulia in prezenta reprezentantilor Primariei Brasov, precum si ai Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru. Proiectul ce se va derula pe o perioada de 15 luni, are o valoare totala de 3,94 milioane lei, din care finantarea nerambursabila solicitata este de 3,10 milioane lei.

Pe parcursul acestei perioade, fondurile vor fi investite in dotarea a noua unitati de invatamant si a domeniului public cu sisteme de securitate si control. Cele 9 scoli incluse in proiect vor  fi dotate cu 9 sisteme de detectie, semnalizare si avertizare la incendiu, 9 sisteme de detectie si avertizare la efractie, 9 sisteme de control acces, 9 sisteme de supraveghere video, 9 dispecerate, precum si un crearea si dotarea unui dispecerat la sediul primariei municipiului Brasov.

Cu totii suntem preocupati de siguranta copiilor nostri, mai ales in momentele cand nu sunt alaturi de noi. Deoarece profesorii nu pot face fata singuri diverselor pericole si tentatii la care sunt supusi elevii, un sistem de securitate va putea oferi, pe parcursul programului de scoala, un climat de siguranta pentru cei peste 6000 de elevii ce studiaza in cele 9 scoli. Este cel de-al 11-lea proiect contractat din Planul Integrat de Dezvoltare al municipiului Brasov si al localitatilor cuprinse in zona metropolitana Brasov. Fondurile nerambursabile alocate prin aceste proiecte se ridica la suma de aproximativ 27 milioane euro si alte 14 proiecte depuse, sunt in prezent in etapa de precontractare sau in evaluare“, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Cele 9 scoli ce vor fi dotate cu sisteme de siguranta si securitate sunt: scoala generala nr. 2, scoala generala nr. 3, scoala generala nr. 4, scoala generala nr. 11, scoala generala nr. 15 corp A, Scoala generala nr. 25, scoala generala nr. 31, Colegiul national economic A. Barseanu si Colegiul national Unirea.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru are alocat un buget regional de peste 70 milioane euro pentru a sustine transformarea zonei metropolitane Brasov intr-un pol de dezvoltare urbana.

Celelalte proiecte contractate pana in prezent vizeaza printre altele, amenajarea Pietei Unirii, refacerea unor pasaje rutiere si drumuri de acces din municipiu, reabilitarea cinematografului Patria, a Caminului pentru varstnici, reabilitarea unei cladiri si construirea a 40 de locuinte sociale, dar si amenajarea unei zone de agreement in Poiana Brasov, reabilitarea centrului urban din Rasnov si dotarea unor unitati de invatamant din Codlea, Sacele si Rasnov cu sisteme de supraveghere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.