40 de idei de afaceri vor fi primi cate 25.000 euro fiecare printr-un proiect POSDRU

plan-de-afacere-ghid-II.jpg

planificarePrin proiectul finantat prin POSDRU, “Fii T.A.Re! Tineri Antreprenori Responsabili“, Academia de Studii Economice, alaturi de Asociatia Romana pentru Transfer Tehnologic si Inovare AroTT, compania de consultanta Loop Operations si CCDL Events and Training, organizeaza un concurs de idei de afaceri pentru tinerii din regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest.

Competitia se va desfasura in perioada 18 – 24 mai si vor fi acordate premii in valoare totala de 1.000.000 de euro pentru cele mai bune 40 de planuri de afaceri.

Pe langa cei 25.000 de euro oferiti pentru initierea si dezvoltarea sustenabila a business-ului, cei 40 de castigatori vor avea oportunitatea de a beneficia de sesiuni gratuite de asistenta si mentorat de la manageri si antreprenori de succes din mediul de afaceri romanesc.

La concursul de idei de afaceri sunt asteptati sa se inscrie tinerii cu spirit antreprenorial care au domiciliul/resedinta in Bucuresti-Ilfov si Sud-Vest si si-au propus sa lanseze ideea de afacere in una din cele 2 regiuni.

Finantarea acordata va sprijini primii pasi in drumul spre succes al afacerii pentru oricare dintre urmatoarele domenii: Turism si ecoturism; Textile si pielarie; Lemn si mobila; Industrii creative; Industria auto si componente; Tehnologia informatiilor si comunicatiilor; Sanatate si produse farmaceutice; Energie si management de mediu; Bioeconomie (agricultura); Biofarmaceutica si biotehnologii; Procesarea alimentelor si a bauturilor. Lista codurilor CAEN eligibile se regaseste anexata Regulamentului de Concurs.

Mai multe detalii privind concursul, aflati pe Antreprenori-responsabili.ro.

11 thoughts on “40 de idei de afaceri vor fi primi cate 25.000 euro fiecare printr-un proiect POSDRU”

 1. Laura-Maria spune:

  Buna ziua,
  Am si eu o intrebare. Daca am urmat cursuri in alt domeniu, finantate de UE, le pot urma si pe acestea?

 2. Preda Adriana spune:

  Buna ziua,

  In anunt ati specificat ca judetul de resedinta sa fie din lista respectiva. Dar daca adresa de domiciliu din buletin este din alt judet, dar resedinta actuala este in Bucuresti, sunt eligibila?

  Va multumesc si va doresc o zi minunata!

 3. Ionut spune:

  Cursurile se desfasoara doar la Bucuresti sau exista mai multe centre in tara?

 4. Violeta Nitu spune:

  Buna ziua, ma interesa daca ma pot inscrie la acest proiect. Nu ma incadrez la varsta, am mult mai mult peste 25 de ani, dar sunt o femeie antreprenor cu multe idei de afaceri dar cu putine resurse. Am un proiect cu care m-am intors in Romania, dar din pacate nu am gasit ‘ urechile’ potrivite pentru acesta. Am nevoie de oameni care sa-mi inteleaga proiectul si sa ma ajute in realizarea lui. Va doresc succes!

  1. kotoz cosmin spune:

   buna ziua.
   ma numesc kotoz cosmin,
   v-am vazut postarea dumneavoastra si as fi interesat de o colaborare…
   eu dispun de suma de 25000 de euro si as vrea sa i investesc in ceva de durata.
   va multumesc si va doresc o seara frumoasa

 5. Mihai spune:

  Buna ziua, sa inteleg ca cei din Prahova nu sunt eligibili . Dar pentru Prahova cunoasteti un proiect asemanator ? Eu voiam sa deschid un SRL d dar daca gasesc o oportunitate de genul imi este mai usor . Multumesc anticipat

 6. In primul rand, dorim sa multumim echipei Finantare.ro pentru preluarea materialului nostru. Apreciem foarte mult ceea ce faceti, sunteti cu adevarat profesionisti si site-ul vostru este extrem de util pentru noi. Mult succes in continuare si sa stiti ca veti gasi oricand niste prieteni in noi!

  @ Radu: raspunsul este “cat mai repede”. Cursurile se vor desfasura in serii, iar seriile de oameni se vor forma pe masura ce se vor inscrie persoanele. Deja avem inscrieri. Dupa ce toate cele 400 de persoane vor urma cursurile, atunci vom incepe si concursul cu planuri de afaceri. Asteptam sa ne contactezi si sa te inscrii, daca esti eligibil.

  @ Corina: proiectele sunt la fel, pentru ca sunt mai multe proiecte care au primit finantare pe aceeasi linie de finantare si toti am respectat acelasi ghid de finantare. Nu sunt copy-paste si nici nu cred ca iti poti imagina ce munca multa este in spatele unui astfel de proiect. Este primul nostru proiect POSDRU in care suntem implicati, nici noi nu stiam ca este atat de greu. Dar suntem increzatori ca va fi totul bine in final si vom fi impliniti sa ajutam, alaturi de partenerii nostri, 40 de tineri sa isi inceapa o afacere. La concursul de planuri de afaceri se poate inscrie oricine, din acele regiuni. Nu te poti inscrie la 2 proiecte in acelasi timp.

  1. Finantare.ro spune:

   Buna ziua,

   Noi va multumim pentru cuvintele frumoase! Ne bucuram sa diseminam informatii atat de utile si pretioase pentru cititorii nostri si da, am fi bucurosi sa colaboram pe viitor cu echipa dumneavoastra!

   Va dorim sarbatori luminate!

   Cu respect,
   Echipa Finantare.ro

 7. Radu spune:

  Pana la ce data trebuie trimis formularul?

 8. corina paula spune:

  este cel putin al 3-leaproiect de acest fel ( sunt toate copy paste) intrebare: de ce finantarea pt start up este la toate 25.000 de euro, de ce sunt finantate doar 40 proiecte, de ce sunt tot 400 de participanti? la concursul pt finantarea unei idei de afaceri poate participa orice roman din regiunile respective sau doar cei care au participat la cursuri? o persoana se poate inscrie la 2 sau mai multe cursuri de acest fel?

  1. Gheorghevici Teodora spune:

   Au fost multe situatii in care proiectele aprobate erau scrise cu copy/paste. De data aceasta insa nu este cazul. S-au respectat cerintele stricte din ghidul solicitantului pentru respectivul DMI, din aceasta cauza proiectele sunt asemanatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.