440 milioane de euro pentru tinerii care vor sa devina fermieri

euro_fisicuri.jpg

tineri_fermieriOrice doritor care vrea sa-si faca o ferma de animale, o sera de legume sau sa cultive cereale poate incasa si 50.000 de euro, bani nerambursabili.

In total, 440 de milioane de euro sunt la dispozitia celor care vor sa devina fermieri.  Doritorii trebuie sa indeplineasca anumite conditii: studii medii in domeniul agricol, domiciliul in localitatea in care au ferma si sa vanda in primii ani produse proprii in valoare de 20% din suma luata initial si sa aiba pana-n 40 de ani.

Pana acum, au fost depuse peste 2.000 de dosare. Jumatate au trecut de selectie, iar 29 de fermieri si-au primit banii, in valoare de aproape 4 milioane de euro.

Tinerii fermieri primesc banii in doua transe, 75% la inceputul proiectului, iar restul de 25%, dupa trei ani, daca au respectat planul de afaceri.

“Avem milioane de tineri plecati din tara. Ne-am dori ca prin programele pe care le oferim sa ii determinam sa se intoarca”, spune Achim Irimescu, ministrul Agriculturii.

Aproape 2.900 de tineri fermieri s-au aratat interesati in 2015 sa acceseze fonduri europene prin masura 6.1. Mai putin de jumatate dintre ei au indeplinit insa criteriile de selectie.

Sursa:stirileprotv.ro

2 thoughts on “440 milioane de euro pentru tinerii care vor sa devina fermieri”

  1. Mariana panea spune:

    Aș dori să mă axez inființarea unor sere,insă cerința este să ai studii medii în agricultură,dar eu kă am muncit la ţară pînă la 36 ani,și am muncit la cîmp,neam crescut copii din recolta proprie,asta nu dovedește clar kă deja studiile agricole le știm?

  2. cirmaci caralin florin spune:

    Sunt unul dintre tineri plecati din tara si asi vre mai multe detale despre aceasta finantare. Vreu sa infiintezai multe sere de legume.

  3. Irina spune:

    Problema e ca nu toti tinerii plecati din tara au studii medii in domeniul agricol. Este un criteriu restrictiv; sunt atatia care pot trece prin reconversie profesionala si sa devina astfel foarte buni agricultori. In prezent, informatiile sunt extrem de accesibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.