47 de proiecte de mediu vor primi finantare in cadrul celei de-a zecea editii a programului Spatii Verzi

natura.jpg

naturaIn cadrul celei de-a zecea editii a Programului Spatii Verzi, MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat vor acorda fonduri nerambursabile in valoare de 640.000 de lei asociatiilor si organizatiilor care vor implementa un numar de 47 de proiecte de mediu, in 18 judete din Romania.

In cadrul componentei Spatii Verzi Urbane, din 86 de cereri de finantare au fost selectate 25 de proiecte care se vor desfasura in 17 judete ale tarii. Organizatiile castigatoare vor reamenaja curti de scoli, de universitati, de gradinite, curti de biblioteci, parcuri publice, curti ale centrelor de copii. Doua dintre proiectele selectate se vor desfasura in gradini botanice.

Prin activitatile acestor proiecte vor fi plantati peste 4.000 de arbori si arbusti si in jur de 7.500 flori, pe o suprafata de 27.690 mp de spatii verzi. Aceste terenuri vor deveni spatii de desfasurare a unor activitati de constientizare de protectia mediului, in special pentru elevi.

Un numar de 60 de proiecte au fost depuse la componenta Arii Naturale Protejate, iar 22 dintre acestea au fost selectate pentru finantare. Castigatorii au obtinut fonduri pentru activitati tip Junior Ranger, amenajare de poteci tematice, organizare de evenimente precum „Ziua Rezervatiei”, „Ziua Biodiversitatii”, expozitii si amenajarea unor centre de vizitare. Proiectele din componenta Arii Naturale Protejate se vor derula in 11 judete din tara.

Lista proiectelor castigatoare poate fi gasita pe site-ul www.spatiiverzi.org.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.