Romania si Banca Europeana de Investitii au mai semnat doua contracte de finantare

Romania si Banca Europeana de Investitii au semnat astazi doua contracte de finantare pentru faza a II din Programul de dezvoltare a infrastructurii in orasele mici si mijlocii – SAMTID si pentru Proiectul de reabilitare a statiei de epurare Glina Bucuresti.

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a participat la ceremonia de semnare a contractelor de finantare intre Romania si BEI. “Proiectul de reabilitarea a statiei Glina Bucuresti va rezolva o problema de ordin ecologic, extrem de importanta, intrucat cursul raului Dambovita este afectat de deversarea apelor uzate din municipiul Bucuresti, cu grave consecinte ecologice. Orasul Bucuresti este, probabil, singurul mare oras european care nu are o statie de epurare. Ma bucur ca acest proiect, care a fost inceput in anii ’80 si a fost ulterior abandonat va fi reluat”, a declarat Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu.

Imprumutul pentru proiectul de reabilitare a statiei de epurare Glina Bucuresti este in valoare de 25 milioane EURO. Celelalte surse de finantare pentru acest proiect vor fi fonduri ISPA in valoare de 70,395 milioane EURO, un imprumut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare in valoare de 10 milioane EURO si 2,9 milioane EURO, fonduri de la bugetul de stat.

Contractul de finantare pentru faza a doua din Programul de dezvoltare a infrastructurii in orasele mici si mijlocii – SAMTID este in valoare de 29,5 milioane EURO si reprezinta o parte din structura de finantare a Programului. Finantarea va fi completata din fonduri PHARE si de la bugetul de stat.

Programul SAMTID urmareste dezvoltarea infrastructurii de apa din orasele mici si mijlocii. Faza a doua se desfasoara in localitati aflate in cinci judete: Arad, Maramures, Mures-Harghita, Prahova si Suceava. Costul acestei faze a programului se va ridica la 58,2 milioane de EURO, din care 21,53 milioane vor proveni dintr-un grant PHARE si 7,17 milioane din alocatii de la bugetul de stat.

Contractele de finantare cu BEI au fost semnate de presedintele Bancii, Philippe Maystadt, din partea institutiei financiare si din partea Romana de Sebastian Vladescu, Ministrul Finantelor, si Adriean Videanu, Primarul Municipiului Bucuresti.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.