Programul „Arii naturale protejate”, finantat de MOL Romania

excursie_copii.jpg

Programul Arii naturale protejate urmareste promovarea si popularizarea ariilor protejate din Romania, cu scopul de a ridica nivelul de constientizare in randul comunitatilor locale.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 10.02.2016
Buget total: 443.800 lei
Suma maxima: 20.000 lei/proiect

excursie_copiiSolicitanti eligibili

Solicitanti eligibili sunt exclusiv organizatii neguvernamentale si nonprofit, infiintate legal si cu sediul in Romania, organizate si conduse conform legislatiei romanesti in vigoare cu privire la organizatiile neguvernamentale constituite conform prevederilor OG nr. 26/2000 sau a Legii nr. 21/1924 privind asociatiile si fundatiile cu modificarile si completarile ulterioare.
In plus, fata de criteriile mentionate mai sus, solicitantii trebuie sa aiba experienta legata de managementul ariilor naturale protejate si trebuie sa fie independente de partide politice si institutii publice.

Pot depune proiecte organizatiile non-partizane, non-profit si non-religioase, care functioneaza conform legii.

Activitati eligibile

  • Programe tip Junior Ranger – ONG-urile, impreuna cu administratorii (custozii) de arii protejate, implica elevii in programe de tip Junior Ranger. Aceste activitati (excursii, tabere, workshopuri, etc.) au ca scop implicarea tinerilor in conservarea biodiversitatii si protejarea naturii in arii protejate;
  • Ziua Ariei Protejate – Declararea unei zile din an ziua ariei protejate respective, activitati organizate cu ocazia acestei zile cu implicarea comunitatilor adiacente ariei protejate – menite sa promoveze aria protejata si intreaga zona (ex. activitati de constientizare a importantei biodiversitatii, a ariei respective, beneficiile pentru comunitate, targuri de produse locale, etc.);
  • Crearea/Amenajarea unor centre de vizitare ale ariilor protejate – Infiintarea unor centre de vizitare (in cladiri apartinand comunitatilor adiacente ariilor protejate), amenajarea unor expozitii permanente in centre de vizitare deja existente in parcuri nationale si naturale sau alte arii protejate;
  • Crearea/Amenajarea unor poteci tematice, interpretative – Infiintarea de poteci tematice, interpretative ce au diferite scopuri: de informare, de educatie, de recreere, siguranta si conservarea resurselor naturale si culturale. Potecile interpretative moderne nu ofera numai informatii ci urmaresc conceptul de a-l implica activ pe observator intr-un proces interactiv de invatare si experienta in si despre natura. Conditie obligatorie: amenajarea potecilor tematice trebuie efectuata in prima jumatate a proiectului;
  • Activitati legate de Ziua Internationala a Biodiversitatii (22 mai) – Cu ocazia acestei zile se organizeaza un sir de activitati cu scopul de a implica cat mai multe persoane in identificarea si evaluarea numarului de specii de plante si animale intr-o anumita zona;
  • Concursuri, competitii si alte evenimente avand ca tema protectia mediului, organizate cu implicarea comunitatii locale;
  • Activitati comune ale ONG-urilor/ administratiilor/ custozilor de arii protejate si a scolilor – (altele decat cele enumerate mai sus).

Conditii de finantare

Suma disponibila pentru anul 2016 este de 443.800 lei. Suma maxima ce poate fi ceruta este de 20.000 lei/ proiect.

Contributia organizatiei solicitante la realizarea proiectului va fi de minim 20% din bugetul proiectului si poate fi partial sau integral in fonduri si/sau in natura (ex: comunicatii, cheltuieli legate de sediu, echipamentele puse la dispozitie pentru realizarea proiectelor, etc.)

Data de incepere a proiectelor poate fi cel mai devreme la data de 01 aprilie 2016, iar proiectele trebuie finalizate pana la data de 30 septembrie.

La finalizarea programului, dupa evaluarea proiectelor implementate, MOL Romania impreuna cu Fundatia pentru Parteneriat va premia organizatia care prin proiectul derulat a implicat un numar mare de voluntari, a reusit sa informeze despre importanta ariilor naturale protejate un numar crescut de persoane, totodata a aplicat idei creative si inovatoare pe parcursul proiectului. In acordarea acestui premiu va fi luat in considerare si reflectarea proiectului in mass-media.

Termen-limita

Data limita de depunere a cererilor de finantare este 10 februarie 2016, ora 16.00 (cererile de finantare trebuie sa ajunga la sediul Fundatiei pentru Parteneriat pana la data de 10 februarie 2016, ora 16.00).

Cererea de finantare, impreuna cu anexele, se vor expedia prin posta/curier sau pot fi depuse personal la adresa: Fundatia pentru Parteneriat, Str. Arsenalului nr.13, 530120 Miercurea-Ciuc, Judetul Harghita.

Potentialii solicitanti pot adresa intrebari referitoare la acest Apel pentru cereri de finantare prin e-mail pana la data de 05 februarie 2016 (inclusiv) in atentia: Enikő Bándi – Manager Program; e-mail: [email protected].

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Formularul cererii de finantare (DOC)

Ghidul solicitantului (PDF)

Finantator: MOL Romania

Sursa: Fundatia pentru Parteneriat

[caseta-final-fise]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top