50.000 RON pentru firme: Ministerul a anuntat cand lanseaza programul Internationalizare

bani.jpg

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a anuntat vineri cand va lansa programul Internationalizare, prin care firmele mici si mijlocii din Romania ar urma sa primeasca ajutoare nerambursabile de maximum 50.000 de lei pentru promovarea pe pietele externe.

Potrivit unui comunicat al ministerului, remis StartupCafe, programul urmeaza sa se lanseze pe 25 iulie 2017, in cadrul unei conferinte cu tema „Masuri de sprijinire si promovare a exportului sustinute de Guvernul Romaniei”. Evenimentul de lansare va avea loc la Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, marti, 25 iulie, ora 10:00.

”Cu aceasta ocazie va fi lansat Programul de sustinere a internationalizarii companiilor romanesti si se va prezenta Programul de Promovare al Exportului 2017-2018, privind participarea la targuri si expozitii internationale sub pavilion national, precum si la misiuni economice, masuri ale Programului de Guvernare 2017-2020, aflate in responsabilitatea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat” – a precizat sursa citata.

Conform unei hotarari adoptate recent de Guvern, accesul pe piata externa a IMM-urilor va fi sustinut de la bugetul de stat cu suma de 71 milioane lei, pentru perioada 2017-2020, a anuntat Guvernul

Alocatia financiara nerambursabila este in cuantum de maxim 50.000 de lei/beneficiar, reprezentand maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Prin program se finanteaza:

  • participari individuale la targuri si expozitii internationale, organizate in strainatate, cu stand propriu, altele decat cele organizate in baza OUG 56/2016 privind aprobarea Sistemului de sustinere si promovare a exportului cu finantare de la bugetul de stat si in baza HG 296/2007 privind aprobarea Mecanismelor de derulare a actiunilor din Programul de promovare a exportului;
  • participari individuale la misiuni economice organizate in strainatate, altele decat cele organizate in baza OUG 120/2002 privind aprobarea Sistemului de sustinere si promovare a exportului cu finantare de la bugetul de stat si in baza HG 296/2007 privind aprobarea Mecanismelor de derulare a actiunilor din Programul de promovare a exportului;
  • crearea identitatii vizuale a unui IMM (marca, sigla, slogan);
  • realizarea unui site pe Internet/ aplicatie pentru mobil, pentru prezentarea activitatii solicitantului si a produselor promovate, in limba romana si limba engleza/ alta limba de circulatie internationala;
  • participari ale angajatilor la cursuri de pregatire, in tara si/sau in strainatate, in domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi piete;
  • analize si studii de piata;
  • alte tipuri de activitati de promovare si sustinere a internationalizarii.

Completarea cererii tip pentru inscriere in program, in vederea obtinerii finantarii, se face on-line pe site-ul www.aippimm.ro.

Data de la care este activa inscrierea on-line se comunica pe site-ul institutiei cu cel putin 5 zile inainte de data inceperii procesului de inregistrare propriu-zis.

Verificarea documentelor depuse si a cererii pentru inscrierea in Program on-line se face in maxim 15 zile lucratoare, dupa incheierea sesiunii de inscriere.

Acordarea finantarii se realizeaza in baza criteriului „primul venit – primul servit”, in limita bugetului.

Beneficiarii alocatiilor financiare nerambursabile au obligatia de a raporta efectele participarii la Program catre minister, pentru o perioada de 2 ani, incepand cu anul urmator acordarii alocatiei financiare nerambursabile.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.