50 milioane Euro: Noi credite pentru start-upuri romanesti mai riscante

bani-1.jpg

Firmele mici si mijlcii si start-upurile romanesti considerate ca avand un grad mai mare de risc vor putea obtine noi credite de la o banca din Romania, in urma unui acord de imprumut in valoare totala de 50 de milioane de euro, semnat luni cu Banca Europeana de Investitii (BEI), potrivit unui comunicat remis StartupCafe.ro.

Banca Europeana de Investitii (BEI) a anuntat luni ca a semnat un acord in care ofera bancii UniCredit un imprumut de 50 de milioane de euro, in cadrul asa-numitului ”Plan Juncker” – Fondul European pentru Investitii Strategice (EFSI).

”UniCredit Bank va utiliza imprumutul pentru a finanta proiecte inovatoare sau mai riscante, derulate de firme mici si mijlicii, start-upuri si companii care promoveaza ocuparea fortei de munca si mai ales creare de joburi pentru tineri” – se arata in comunicatul BEI.

Termenul de ”proiecte inovatoare” se refera la acele investitii care respecta criteriile “InnovFin – Finantarea UE pentru inovatori”. Aceasta este o initiativa comuna lansata de Grupul Bancii Europene de Investitii (BEI si FEI) in cooperare cu Comisia Europeana in cadrul programului Orizont 2020. InnovFin isi propune sa faciliteze si sa accelereze accesul la finantare pentru firmele inovatoare.

Potrivit sursei citate, UniCredit Bank devine astfel prima banca comerciala din Romania care beneficiaza de sprijinul garantat de bugetul UE in cadrul EFSI.

Vicepresedintele BEI Andrew McDowell a declarat ca acordul de credit semnat ”va da un impuls suplimentar crearii de locuri de munca in aceasta tara importanta din UE, oferind finantare pe termen lung si accesibil IMM-urilor inovatoare si start-up-urilor “.

”Acordul semnat intre Banca Europeana de Investitii si UniCredit va oferi un impuls de 50 de milioane de euro pentru aproximativ 100 de IMM-uri din intreaga tara”- a spus, la randul sau, comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.

Sursa: Startupcafe.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.