500 milioane Euro pentru startup-uri tech, prin două fonduri europene de investiții

Start-up-pixabay_0.jpg

Startup-urile europene de tehnologie vor putea obține noi finanțări de capital de risc prin două fonduri de investiții în valoare totală de 500 de milioane de euro, lansate pe continent.

Firma de investiții franceză Serena Capital a lansat un fond de 300 de milioane de euro pentru investiții de venture capital în startup-uri IT din Franța și din restul Europei. Investitorii caută startup-uri early-stage din domenii ca:

  • software as a service (SaaS),
  • deeptech,
  • date și inteligență artificială,
  • jocuri video,
  • fintech (domeniul financiar) și insurtech (domeniul asigurărilor),
  • tehnologii pentru consumatori.

Din 2008, de când a fost fondată, firma de Serena Capital a investit în zeci de startup-uri de tehnologie, printre care și „unicornul” francez Dataiku, specializat în predicții statistice pe bază de inteligență artificială și machine learning.

Celălalt fond de investiții european lansat zielele acestea se numește 2150 și caută startup-uri care dezvoltă tehnologii ce „vor face mediul nostru urban mai eficient, rezilient și sustenabil”. Mai concret, fondul investește în startup-uri propech (tehnologii în sectorul imobiliar), smart city (pentru orașele viitorului), cleantech (tehnologii ecologice) etc.

Fondul de investiții a acumulat deja 130 de milioane de euro la first close și țintește un capital total de 200 de milioane de euro… Alte detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.