Un MySMIS mai simplu!

mysmis.png

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene își dorește să îmbunătățească constant sistemele informatice pe care le folosește, așa că vă invităm să completați acest formular care ne va ajuta să aflăm care sunt punctele din MySMIS ce necesită o abordare mai eficientă și prietenoasă pentru voi!

”Strângem idei de simplificare a sistemului informatic de gestiune a proiectelor pe fonduri europene. Am lansat, pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, un formular prin care strângem idei și sugestii de simplificare a aplicației informatice și a procesului prin care sunt depuse și gestionate proiectele pe fonduri europene – MySMIS.

Formularul poate fi completat aici, până la 14 martie. Aceasta este a doua etapă a procesului de colectare de sugestii pentru îmbunătățirea sistemului – în prima etapă ne-am consultat cu sute de persoane care lucrează “de partea cealaltă” a aplicației, în procesul de evaluare.

Le mulțumesc colegilor mei Catalina Badoiu, secretar de stat, și lui Vlad Vrînceanu pentru efortul depus pentru a pune pe picioare această consultare, într-o perioadă în care la minister suntem sub presiunea continuă a actualizării Planului Național de Redresare și Reziliență.

În 2016, când am preluat mandatul la Ministerul Fondurilor Europene, am găsit un sistem MySMIS nefuncțional, deși România se angajase prin Acordul de Parteneriat să îl finalizeze până în 2014. Am reluat practic de la zero construirea aplicației și în urma unui efort imens l-am pus pe picioare într-un timp record. A fost soluție de urgență. Dar a suferit mereu la partea de ușurința utilizării și (non)simplitate. Pentru următorul exercițiu bugetar ne pregătim din timp. Această consultare cu beneficiarii de fonduri este doar un pas în procesul de simplificare și debirocratizare.

Pentru noile Programe Operaționale vom aplica principiul debirocratizării și simplificării procedurilor. Obiectivul trebui să fie ca statul roman să nu mai consume timp și resurse pe controlat hârtii, ci să se concentreze pe urmărirea impactului proiectelor” declară Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Sursa: facebook.com/Cristian.Ghinea.Oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.