6 noi centre de afaceri construite in Regiunea Centru prin fondurile REGIO

contracte.jpg

Un nou contract de finantare nerambursabila va sustine infiintarea unei noi structuri de afaceri in municipiul Tirgu Mures si crearea a 43 de noi locuri de munca.

Proiectul “Centru pentru sprijinirea si dezvoltarea afacerilor Bornemisza” depus de catre SC Veritas Development SRL, are o valoare totala de 18,10 milioane lei si a fost contractat de catre domnul Daniel Adrian Tanasoiu, reprezentatul SC Veritas Development SRL si de catre domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Fondurile nerambursabile sunt alocate din bugetul aferent domeniului major de intervenție 4.1 – Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala din cadrul Programului Operational Regional si finanteaza ridicarea celui de-al saselea centru de afaceri din regiune.

Pe langa construirea acestui centru pentru sprijinirea și dezvoltarea afacerilor, prin intermediul proiectului se va realiza si punerea in valoare a unuia din monumentele istorice importante ale orașului – Casa Bornemisza. Din valoarea totala a proiectului de 18,10 milioane lei, suma de 8,33 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata, iar diferenta dintre cele doua sume reprezinta cofinantarea asigurata de beneficiar pentru realizarea acestui proiect.

Proiectul propune crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor in Municipiul Tirgu Mures, prin valorificarea infrastructurii existente a orasului, pentru atragerea de investitii și crearea de noi locuri de munca la nivel local. Lucrarile propuse au in vedere restaurarea casei monument istoric prin refacerea fatadei, a picturii murale, a balustradelor si a coridorului cu arcade.

Tot din bugetul proiectului se va construi un corp nou care va beneficia de solutii tehnice moderne pentru asigurarea confortului ocupantilor. Centrul va pune la dispozitia celor 15 firme ce se estimeaza ca vor fi gazduite, peste 2300 mp, organizati in spatii pentru desfasurarea in conditii optime a activitatiilor economice. Se vor crea 2 sali de intalnire, o cafenea, o sala de conferinte, un centru de copiere – printare, dar si o parcare cu 15 locuri.

Firmele ce vor fi gazduite in acest centru vor beneficia de servicii de receptie, servicii de colectare si distribuire a corespondentei, servicii de asigurare a controlului accesului si securitatii cladirii, acces gratuit la echipamentele necesare organizarii de conferinte, acces gratuit la centrul de copiere si printare, acces gratuit la conexiune broadband, servicii de asistenta gratuita in domeniul IT si marketing.

In perioada urmatoare un alt proiect va mai fi contractat pe acest domeniu, iar un numar de 5 proiecte ramase in lista de rezerva a domeniului, vor intra la finantare in cazul in care vor mai fi fonduri disponibile.

Documente:
Fisa proiect Centru afaceri 4.1.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.