60 de milioane de euro de la Budapesta pentru aproape 5000 de fermieri din Ținutul Secuiesc

bani-716x300.jpg

În ciuda avertismentelor MAE, Fundația Pro Economica anunță că marți va fi desemnat primul proiect câștigător în categoria mari investiții. 

În total aproximativ 20 de miliarde de forinţi (60,3 milioane de euro) vor primi 4929 de fermieri din Ţinutul Secuiesc în urma apelului de proiecte lansat în cadrul Programului de dezvoltare economică şi în baza evaluărilor făcute de Fundaţia Pro Economica din Târgu Mureş, a declarat, luni, Mónika Kozma, directorul executiv al Fundaţiei Pro Economica, pentru agenţia ungară de presă MTI.

Anunțul Pro Economica vine la câteva zile după ce Ministerul Afacerilor Externe din România (MAE) a atras atenția că nu există nici un acord bilateral între România și Ungaria. MAE a mai precizat că astfel de măsuri pot fi promovate doar cu consimțământul părții române și că nu a fost transmis consimțământul privind programul prin care guvernul de la Budapesta investește zeci de milioane de euro în fermierii din Transilvania.

În cadrul apelului de proiecte destinat judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş, fermierii din Ţinutul Secuiesc au putut solicita subvenţii în valoare maximă de câte 15 000 de euro, cu o contribuţie proprie de 25%. Au fost depuse în total 5 293 de proiecte, în valoare totală de 21,5 miliarde de forinţi (64,8 milioane de euro), a declarat directorul executiv.

Solicitanţii pot accesa conturile proprii de pe site-ul Fundaţiei pentru a afla dacă li s-a acordat subvenţia din partea… Mai multe detalii aici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.