7 greseli importante pe care le intalnim la micile afaceri

business-greseli.jpg

business-greseliPentru micile afaceri, plata regulata a taxelor si a impozitelor este o mare povara. Pentru multi antreprenori, acest lucru poate crea putina anxietate, pe care o pot totusi depasi folosind instrumentele financiare potrivite si cu o planificare facuta din timp, ca la carte.

Daca faci parte din oamenii de afaceri care intampina mereu dificultati in a-si plati la timp taxele si impozitele, poate ar trebui sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

1. Nu reusesti sa tii sub control situatia contabila. Aceasta este cea mai frecventa greseala intalnita la micile afaceri si reprezinta primul lucru care trebuie remediat cand vine vorba de situatia veniturilor si a cheltuielilor. E un lucru extrem de important chiar daca ti se pare foarte dificil de tinut sub control zi de zi. Se gasesc insa suficiente aplicatii in sistemul cloud sau pe smartphone care te pot ajuta sa manageriezi cu brio situatia financiara.

2. Cum stii ca esti pe drumul cel bun daca nu ai cu ce face o comparatie? Trebuie sa creezi un plan simplu si concis care sa te ajute sa intelegi dedesubturile afacerii tale dar si sa cunosti trendurile pe piata in acest domeniu, astfel incat sa poti face o evaluare si o planificare corecta, intr-un mod profesionist.

3. Nu ai intalniri suficient de dese cu contabilul firmei tale. Trebuie sa profiti cat mai mult de expertiza pe care o detine contabilul tau si sa fii mereu la curent cu statusul financiar al micii tale afaceri.

Citeste tot articolul pe Entreprenoria.com (in limba engleza)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.