Early Warning Support – Fonduri Europene

Ofensiva pentru atragerea Fondurilor UE impune urgent
solidarizarea societatii civile si a mediului de consultanta din Romania

~ lansarea noului numar al buletinului “Early Warning Support” ~

Din diverse unghiuri de competente si de interes profesional, debutul acestui an marcheaza eforturi concertate de lobby din partea societatii civile si a mediului specializat de consultanta pentru a relansa intr-un mod mai sanatos, mai consistent si mai calibrat ofensiva pentru o absorbtie eficienta, corecta si transparenta a Fondurilor Europene de catre beneficiarii romani de toate tipurile. In mod evident, aceste eforturi nu vor putea fi desavarsite decat printr-o schimbare radicala de accent, anume o articulare mult mai ferma si mai coerenta la nivelul autoritatilor centrale abilitate si a sistemelor interne bancar si de garantare financiara a co-finantarilor.

In acelasi context, informam pe cei interesati asupra lansarii primului numar pe 2010 al Buletinului Informativ periodic de alerte, comentarii si observatii “Early Warning Support”, editat sub egida Platformei de Actiune si Interventie Rapida “EU-RO Clearing Funds”, partener de dialog consultativ structurat cu Comisia Europeana. Reamintim ca publicarea acestui buletin se subsumeaza obiectivelor centrale ale Platformei fondate si coordonate tehnic de EUROLINK – House of Europe, incepand cu anul 2008 pentru a sensibiliza mai concludent atat autoritatile, cat si pe beneficiarii actuali sau potentiali de finantare asupra ritmului, calitatii si problemelor mai spinoase intampinate in cursul procesului de accesare si mai ales de implementare al proiectelor co- finantate din Fonduri UE. In cadrul acestor constante preocupari, in parteneriat cu diverse institutii si alte prestigioase organizatii, mentionam ca – sub egida Platformei “EU-RO Clearing Funds” – au fost organizate in perioada anterioara evenimente de anvergura precum: Conferinta Europeana de transfer al bunelor practici GRECO-DBB Akademie, doua forumuri nationale, numeroase seminarii specializate de informare, consiliere si training in cadrul editiilor anuale ale Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania, Salonul de Solutii Practice din cadrul TIMM Romania, editia I a EconomicFest (World Trade Center), precum si ciclul de reuniuni “Incubatorul de Proiecte si Afaceri Europene”, inclusiv al noului format de derulare, lansat in ianuarie 2010 – SCOALA BANILOR EUROPENI. Principalii fideli parteneri media ai acestor initiative sunt: CalendarEvenimente.ro, Tribuna Economica, NewsChannel.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, PRwave.ro, Finantare.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, GhiseulBancar.ro, Comunicatii Mobile, ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support – „EU-RO Clearing Funds”.

In actuala conjunctura, coordonatorii considera ca numai iesirea din individualismul meschin, profesionalizarea demersurilor, promovarea culturii parteneriale si de-politizarea susbstantiala a acestui tip de demersuri pot constitui calea pentru inlaturarea blocajelor persistente, impulsionarea palpabila a procesului si intensificarea ritmului de cheltuire inteligenta si responsabila a banilor europeni nerambursabili pusi la dispozitia Romaniei. In acest sens, pentru transmiterea observatiilor, sugestiilor sau propunerilor de actiune ale organizatiilor si persoanelor motivate sa sprijine acest gen de initiativa, invitam vizitarea site-ului www.StructuralFunds.ro, in special sectiunea recent lansata Knowledge Management Community. Totodata, pentru solicitari punctuale, cei intersati ne pot scrie pe adresa: [email protected] sau fax: 021.2304997.

Sever Avram

Sever Avram

Sever AVRAM - coordonator general - Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds". A lucrat ca si consilier de afaceri publice pentru Comisia Europeana in Romania si a contribuit la elaborarea capitolului de politici sociale si dezvoltarea resurselor umane din cadrul Planului national de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana. Incepand cu anul 1996,  a activat ca si consultant si/sau trainer in domeniul institutiilor si fondurilor UE, al comunicarii, relatiilor publice si lobby-ului in cadrul a numeroase proiecte europene finantate direct de Comisia Europeana de la Bruxelles,  Departamentul de Stat al SUA, Open Society Institute, precum si de mari finantatori privati internationali sau autohtoni. In urma unui proiect PHARE pe care l-a coordonat, incepand cu anul 2004, se ocupa de organizarea sub egida Platformei CEFTAC (www.ceftac.ro) a “Zilei Europene a Concurentei si Competitivitatii in Romania” si a altor evenimente pentru mediul de afaceri. Din anul 2006, a avut initiative speciale legate de absorbtia fondurilor UE, incepand cu saloanele regionale si scolile de vara de la Constantza si Baile Sovata pana la cele doua editii deja desfasurate  ale Forumului Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (Bucuresti, in 2007 si 2008). Coordoneaza activitatea de consultanta pe proiecte a CPS (Consortiul Parteneritului Strategic) si a Atelierului Interactiv de Idei, Proiecte si Investitii Inovative (www.StructuralFunds.ro).  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top