A fost semnat contractul de finantare pentru restaurarea Muzeului Judetean Arges

Contract-Muzeul-Judetean-Arges-300x213.jpg

Pe 26 ianuarie, la Consiliul Judetean Arges a avut loc semnarea de catre presedintele CJ Arges, Dan Manu, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Gabriel Musat, si directorul Muzeului Judetean Arges, Cornel Popescu, a contractului de finantare prin POR 2014 – 2020 privind restaurarea Muzeului Judetean Arges, fosta cladire a Prefecturii.

Valoarea contractului depaseste 21 de milioane de lei, iar durata de implementare este de 44 de luni. Investitia consta in reabilitarea si consolidarea cladirii, precum si inlocuirea instalatiilor electrice si termice. Cladirea va recapata astfel stralucirea de altadata, cladirea fostei Prefecturi a judetului fiind de altfel monument istoric.

Acesta este cel de-al treilea contract cu finantare europeana semnat pana acum, din cele patru ale Consiliului Judetean Arges. Au mai fost semnate contractul privind Galeria de Arta “Rudolf Schweitzer-Cumpana”, galerie ce va fi restaurata, conservata si digitizata cu fonduri Regio – Programul Operational Regional 2014-2020, in valoare de peste 4,3 milioane euro si contractul de modernizare a DJ 504, Popesti – Izvoru – Recea – Cornatel – Vulpesti (pana in DN 65A) in valoare de circa 18 milioane euro. Urmeaza ca in perioada urmatoare sa fie semnat si contratul privind restaurarea Cetatii Poenari, in valoare de 10 milioane de lei.

Cu aceasta ocazie, presedintele CJ Arges, Dan Manu, a precizat si faptul ca tot pentru Cetatea Poenari va fi amenajata si o noua cale de acces, lift sau telecabina, din fondurile bugetului judetean, iar pentru Muzeul Judetean Arges va fi achizitionat un nou planetariu.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.