Cerere de propuneri de proiecte, programul “COSME” 2014-2020, sprijin pentru ideile de afaceri, dezvoltarea si extinderea lor

ghid-program.jpg

Comisia Europeana a deschis o noua cerere de propuneri de proiecte in cadrul COSME 2014-2020 – „Programul pentru competitivitatea intreprinderilor si IMM-urilor″.

Status: Activ
Depunere: 15 martie 2018
Buget:  250.000 euro

Obiective

Prezenta cerere de propuneri se refera la dezvoltarea si extinderea in continuare a “ideilor din Europa”, o initiativa elaborata de Comisia Europeana in stransa cooperare cu Ministerul Economiei al Olandei si cu reteaua europeana „reprezentantii IMM-urilor”. O parte din eforturile Comisiei Europene de a se asigura ca intreprinzatorii europeni isi pot creste ideile de afaceri si in UE este initiativa “Idei din Europa” (IfE). in contextul cererii actuale, Comisia Europeana analizeaza modalitatile de extindere a acestui demers care a demarat ca initiativa pilot in 2015. Pentru mai multe detalii privind „Ideile din Europa”, vizitati www.ideasfrom.eu; un numar de videoclipuri sunt disponibile pe canalul YouTube al ideilor din Europa.

Prezentul apel urmareste sa sprijine redimensionarea numarului de intreprinderi prin identificarea si eliminarea blocajelor, astfel incat antreprenorii existenti si viitori, aflati in aceleasi sectoare sau linii de afaceri sau care se afla in stransa legatura cu acestea, sa poata fi mai usor sprijiniti pentru a se dezvolta. Aceasta incurajeaza astfel transferul de cunostinte si experienta, cultura antreprenoriala si antreprenoriatul in general.

Obiectivul general al cererii este de a sprijini antreprenorii europeni, noi sau aspiranti, in faza cruciala de crestere a afacerilor lor.

Solicitanti eligibili

Poate solicita cofinantare: orice entitate constituita legal/cu personalitate juridica intr-un stat eligibil; organismele corporative trebuie sa fie constituite si inregistrate in mod corespunzator in conformitate cu legea. Daca un organism sau o organizatie nu este constituita conform legii, o persoana fizica care sa-si asume raspunderea legala trebuie sa fie desemnata.

Depunere si buget

Data limita pentru depunerea propunerilor: 15 martie 2018

Bugetul total al cererii: 250.000 €; 90% din totalul costurilor eligibile.

Informatii suplimentare

  • Aplicatia trebuie depusa prin Portalul electronic al participantilor.
  • Propunerea de proiect poate fi depusa de un singur beneficiar sau de un consortiu de mai multi parteneri care se angajeaza sa colaboreze printr-un acord de parteneriat.
  • Proiectul se implementeaza pe o perioada de maximum 18 luni.
  • Perioada estimativa pentru demararea actiunilor ar fi cel de al doilea trimestru al anului 2018.
  • Aplicatiile pot fi depuse in oricare limba oficiala a UE. Daca aplicatia nu este in engleza, o traducere va fi necesara.

Institutie responsabila

Agentia Executiva pentru IMM-uri de la Bruxelles – EASME
Directia generala: Piata interna, Industrie, Antreprenoriat si IMM-uri
GROW H1 – Programul COSME,
BREY 6/60, B-1049 Bruxelles, Belgia

Intrebarile referitoare la aceasta cerere de proiecte pot fi adresate la adresa de email de mai jos pana la 23 februarie 2018: [email protected]

DOCUMENTATIE

Website-ul programului

Ghidul Solicitantului

Sursa: UNCJR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.