A fost semnat contractul pentru lucrarile de constructie a soselei de centura a municipiului Bacau

centura-bacau-contract-22-decembrie-2018.jpg

Contractul pentru lucrarile de constructie a soselei de centura a municipiului Bacau a fost semnat, pe 22 decembrie, in prezenta ministrului Transporturilor, Lucian sova, a reprezentantilor Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a parlamentarilor din Bacau si a autoritatilor judetene. Centura Ocolitoare a Bacaului va avea o lungime de 31 de kilometric, dintre care 16 kilometri vor fi in profil de autostrada.

Valoarea proiectului este de 668,3 milioane de lei, aproximativ 142 milioane de euro, iar graficul lucrarilor cuprinde perioada de proiectare de sase luni si perioada de executie de aproximativ 30 de luni. Garantia lucrarilor este pentru o durata de sapte ani.

Realizarea Centurii Ocolitoare cuprinde trei obiective, fiecare dintre acestea reprezentand tronsoane de drum. Primul dintre acestea este sectorul aflat la sud-est-nord de municipiul Bacau, care va fi comun cu autostrada Moldova, iar pe portiunea aflata intre kilometrul 2-18,5 lucrarile vor fi executate in profil de autostrada, ele fiind dimensionate pentru o viteza maxima de 140 km/ora, in profil de ses. Partile de inceput si de sfarsit ale primului tronson vor fi proiectate pentru o viteza maxima de 100 km/ora.

Cel de-al doilea obiectiv se afla la Nord de municipiu si este conceput ca drum de legatura intre DN15 si DN2, este proiectat pentru o viteza de 80-100 km/ora, pe o lungime de 3,1 kilometri prin axul DN2 iesire spre Roman, din axul DN15- iesirea spre Piatra Neamt. Desprinderea traseului se va face printr-un sens giratoriu cu 4 ramuri, care va fi amplasat in localitatea Lilieci.

Obiectivul trei este la sud de municipiu intre DN2, km 279 si DN11, km 174, ocolind municipiul Bacau prin Vest. Lungimea totala a traseului va fi de aproximativ 7 kilometri, din axul 2 intrarea in Bacau, din axul 11 va fi iesirea spre Brasov.

“Este cel mai important eveniment din viata municipiului si judetului Bacau si, cu siguranta nu intamplator semnam acest contract astazi, in ziua de 22 decembrie, zi care, asa cum pentru romani a insemnat o adevarata renastere acum 29 de ani, si pentru proiect va fi momentul de restart. Cu siguranta ca bacauanii au de acum incolo un nou motiv de bucurie, iar eu trebuie sa le adresez multumiri colegilor parlamentari si ministrului Lucian sova impreuna cu care am reusit sa facem acest proiect posibil”, a subliniat senatorul Dragos Benea, liderul PSD Bacau si vicepresedinte national al social-democratilor.

La randul sau, ministrul Lucian sova a punctat semnificatia momentului de sambata in legatura cu evenimentul de comemorare a celor 29 de ani de la Revolutia din decembrie 1989. “Gandindu-ma la cei care au facut Revolutia, la nazuintele lor, la felul in care si-au imaginat Romania, am constientizat ca timpul nu mai are rabdare cu noi si ca, fiecare dintre cei care ocupa functii in administratie are datoria de a se pune mai mult in slujba comunitatii”, a afirmat Sova.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.