Proiecte europene de 27 de milioane de euro, depuse in 2018 de Primaria Satu Mare

eugen_teodorovici_salariile_celor_care_gestioneaza_fonduri_europene_sunt_la_un_nivel_destul_de_bun_97653100.jpeg

Primaria municipiului Satu Mare a depus, in 2018, proiecte europene in valoare 27 de milioane de euro, unele dintre ele trecand deja de faza de verificare, a anuntat, intr-o conferinta de presa, edilul Kereskenyi Gabor.

“Sunt deja depuse proiectele. Unele sunt in faza de verificare, altele deja au trecut prin aceasta faza. Din acesti bani vom reabilita centrul vechi, centrul nou, vom construi pasarela pietonala si velo peste raul Somes, reabilitam zona Cubic, malul Somesului intre cele doua poduri, vom finanta construirea retelei de piste de biciclisti si achizitionam si autobuzele hibride pentru compania noastra de transport public local”, a declarat Kereskenyi.

Administratorul public al orasului, Maskulik Csaba, a precizat ca, dupa inceperea acestor lucrari, Satu Mare va deveni un oras santier. “Avand in vedere ca acele proiecte se vor maturiza si o sa trebuiasca sa incepem toate aceste lucrari, orasul va fi un oras santier, doi ani, trei ani, pana cand se vor finaliza toate aceste proiecte. Avem un orizont, vedem lumina din capatul tunelului, dupa terminarea acestor lucrari orasul nostru se va inalta acolo unde dorim cu totii. Vom avea un oras modern in care speram ca si tinerii o sa vina cu mare bucurie si n-o sa caute sa mearga in alte locuri”, a spus Maskulik.

Proiectele sunt incluse in Strategia de Dezvoltare a Municipiului Satu Mare si Planul de Mobilitate Urbana Durabila, finantarea urmand sa fie acordata prin Programul Operational Regional. Din totalul sumelor, 85% sunt alocate de Uniunea Europeana, 13% reprezinta fonduri guvernamentale, iar contributia proprie a municipiului este de 2%.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.