Actiune pregatitoare: Parteneriate europene in domeniul sportului

sport_atlet.jpg

Prezenta cerere de propuneri serveste la punerea in aplicare a actiunii pregatitoare “Parteneriate europene in domeniul sportului”, in conformitate cu Decizia Comisiei de adoptare a programului anual de lucru pentru 2013.

Status: INACTIV
Depunere pana la: 19.07.2013
Buget: 2.650.000 euro

Obiective

Principalul obiectiv al acestei initiative este acela de a pregati actiunile viitoare ale UE in acest domeniu, mai exact in cadrul capitolului privind sportul al Programului Uniunii pentru educatie, formare, tineret si sport pentru perioada 2014-2020 (“Erasmus pentru toti”), pe baza prioritatilor stabilite in Cartea alba din 2007 privind sportul si Comunicarea din 2011, privind dezvoltarea dimensiunii europene a sportului.

Solicitanti eligibili

Pot participa la acest program doar:

 • organismele publice;
 • organizatiile nonprofit.

sport_atletSolicitantii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

 • sa aiba personalitate juridica;
 • sa aiba sediul social intr-un stat membru al UE.

Persoanele fizice nu pot sa depuna cereri in cadrul prezentei cereri de propuneri.

Actiuni eligibile

Prezenta cerere de propuneri va sprijini proiectele transnationale prezentate de organisme publice sau organizatii nonprofit, in scopul de a identifica si testa retele adecvate si bune practici in domeniul sportului, in urmatoarele domenii:

 1. consolidarea bunei guvernante si a carierelor duble in domeniul sportului prin sprijinirea mobilitatii voluntarilor, a antrenorilor, a managerilor si a personalului organizatiilor sportive nonprofit;
 2. protectia sportivilor, indeosebi a celor mai tineri, impotriva riscurilor de sanatate si siguranta, prin masuri de imbunatatire a formarii si a conditiilor de concurs;
 3. promovarea sporturilor si a jocurilor europene traditionale.

Pentru a fi eligibile, propunerile trebuie:

 • sa fie prezentate prin intermediul formularului oficial de cerere, respectand cerintele cuprinse in acesta, completat integral si semnat;
 • sa fie primite inainte de data-limita mentionata in prezenta cerere de propuneri;
 • sa presupuna actiuni desfasurate integral in statele membre ale Uniunii Europene;
 • sa implice interventia unei retele transnationale cu parteneri din cel putin cinci (5) state membre ale UE.

Conditii de finantare

Bugetul disponibil pentru prezenta cerere de propuneri este de 2.650.000 euro, in cadrul liniei bugetare “Actiunea pregatitoare – Parteneriate europene in domeniul sportului” (articolul 15.05.20).

Cofinantarea UE va fi asigurata pana la maximum 80% din totalul costurilor eligibile. Solicitantul trebuie sa participe cu o finantare proprie minima, egala cu 20% din totalul costurilor eligibile.

Cererile pentru proiecte cu finantare privata suplimentara din partea tertilor sunt incurajate si vor primi puncte supli­mentare.

Cheltuielile cu personalul nu pot depasi 50% din totalul costurilor eligibile. Contributiile in natura nu sunt acceptate drept cofinantare.

In functie de numarul si calitatea proiectelor prezentate, Comisia isi rezerva dreptul de a nu aloca toate fondurile disponibile.

Proiectele trebuie sa inceapa intre 1 ianuarie 2014 si 31 martie 2014 si sa se incheie cel tarziu la 30 iunie 2015.

Termene-limita

Serviciul Comisiei insarcinat cu punerea in aplicare si gestionarea acestei actiuni este unitatea “Sport” a Directiei Generale Educatie si Cultura.

Cererile trebuie trimise cel tarziu pana la 19 iulie 2013, data postei, la urmatoarea adresa: European Commission, Directorate-General for Education and Culture-Unit D2 (Sport), J-70, 03/178, 1049 Bruxelles/Brussel, BELGIQUE/BELGIE.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Formularul de cerere si ghidul programului continand specificatiile tehnice si administrative

Finantator: Uniunea Europeana

Sursa: Europa.eu

[caseta-final-fise]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.