Acvila tipatoare si dropia pot aduce fermierilor subventii de 190-269 de euro la hectar

Acvila-Tipatoare.jpg

Fermierii pot cere de la stat subventii cuprinse intre 190 si 269 de euro pe hectar pentru protejarea a doua specii protejate de pasari, acvila tipatoare mica si dropia, prin trei pachete pachete noi din masura 10 ”Agromediu si Clima”, au informat oficiali ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii (MADR) la o conferinta pe teme de agricultura.

Fermierii pot solicita sprijinul financiar prin cererile unice de plata pentru campania 2018, a caror depunere a inceput pe 1 martie 2018, cu termen limita 15 mai 2018, termen care va fi respectat cu stictete si anul acesta, potrivit ministrului agriculturii Petre Daea. In total, bugetul masurii 10 ”Agromediu si Clima”depaseste 1 miliard de euro, potrivit MADR.

Daca cer bani pentru aceste pachete (ca si pentru celelalte deja existente) fermierii vor trebui sa pastreze angajamentele de agromediu pe o perioada de 5 ani, sa respecte o serie de conditii si cerintele tehnice specifice, sa tina o evidenta a activitatilor agricole prin completarea caietului de agro-mediu si sa faca dovada ca detin cunostinte pentru implementarea angajamentelor.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.