ADR NE: Instructiune privind evaluarea, selectia si contractarea proiectelor depuse in cadrul POR

Regio_400x2541.jpg

Regio_400x254Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional 2007 – 2013 a emis Instructiunea nr. 127 privind finalizarea procesului de evaluare, selectie si contractare pentru proiectele depuse in cadrul POR 2007 – 2013, precum si Instructiunea nr. 128 care detaliaza pasii si modificarile procedurale necesare aplicarii Instructiunii nr. 127.

Astfel, incepand cu data de 13 februarie 2015 va fi suspendat procesul de depunere a proiectelor in cadrul apelurilor ramase deschise in cadrul POR 2007 – 2013: Subdomeniile 1.1 Poli Urbani de Crestere si 1.1 Poli Urbani de Dezvoltare din cadrul Axei prioritare 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere, precum si Domeniul Major de Interventie 3.3 Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta din cadrul Axei prioritare 3: Imbunatatirea infrastructurii sociale.

De asemenea, procesul de evaluare, selectie si contractare pentru proiectele depuse in cadrul POR 2007 – 2013 se va derula respectand urmatorul calendar:

 • 13 februarie 2015 – data limita pentru luarea in calcul a economiilor conform OUG 64/2009 cu modificarile si completarile ulterioare, in vederea emiterii deciziei de finantare. Nici o solicitare de finantare nu se proceseaza dupa aceasta data.
 • 27 februarie 2015 – data limita pentru depunerea proiectelor tehnice la OI Nord – Est.
 • 13 martie 2015 – data limita pentru efectuarea etapei de vizita la fata locului.
 • 10 aprilie 2015 – data limita pentru transmiterea documentatiilor de contractare la AM POR.
 • 29 mai 2015 – data limita pentru semnarea documentatiilor de contractare la nivelul MDRAP.

Instructiunea nr. 128 privind detalierea pasilor si modificarilor procedurale in vederea aplicarii Instructiunii nr. 127 prevede reducerea termenelor procedurale astfel:

 • termenul de raspuns la solicitarile de clarificari este de 3 zile lucratoare;
 • termenul pentru depunerea de contestatii este de 10 zile calendaristice, calculat de la data primirii notificarii de respingere din partea OI;
 • termenul pentru completarea proiectului tehnic este de maximum 5 zile lucratoare;
 • termenul pentru transmiterea de documente nepreluate la vizita de la fata locului este de 3 zile lucratoare.

Documente anexate:

Instructiunea 127
Instructiunea 128

Sursa: ADR Nord-Est

One thought on “ADR NE: Instructiune privind evaluarea, selectia si contractarea proiectelor depuse in cadrul POR”

 1. Violeta Chirea spune:

  Buna ziua,
  Exista aceasta “problema” a absorbtiei reduse de fonduri europene. De ce nu se finanteaza acolo unde este cerere, mai precis REGIO sau POR, pentru imbunatatirea infrastructurii sociale. Cred ca Romania are destui experti, problema este, atat in spitale, cat si in scoli sau in centrele de cercetare, ca NU SUNT DOTARI SUFICIENTE. Cladirile sunt vechi si nu mai corespund cerintelor actuale. De ce cheltuim milioane de euro pe imbunatarirea resurselor umane, cand aceste resurse exista, cand Romania are URGENTA nevoie de resurse materiale. Ar fi fost o intrebare catre cei care au puterea sa schimbe ceva, insa din pacate ramane doar un ecou in eter!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.