Slanic Moldova va deveni statiune pentru practicarea sporturilor de iarna, cu ajutorul fondurilor europene

slanic-moldova.jpg

slanic-moldovaJudetul Bacau si Consiliul local Slanic Moldova au incheiat un parteneriat in vederea transformarii statiunii Slanic Moldova intr-o statiune pentru iubitorii sporturilor de iarna. Acest lucru va fi posibil prin accesarea fondurilor europene nerambursabile prin Programul Operational Regional, Domeniul 5.2: „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice”.

Proiectul se preconizeaza sa dureze aproximativ 31 de luni iar partia va fi amenajata pe versantul nordic al muntilor Nemira, la o altitudine de 720 metri. Investitia va atrage finantare de o valoare totala de 25.263.331 lei, din care 8.687.951 lei valoarea asistentei financiare nerambursabile. 

Iubitorii sporturilor de iarna vor putea beneficia si de o instalatie de transport pe cabluri (telescaun), instalatie de inzapezit artificial, masina de batut zapada, instalatie de iluminat pentru nocturna, parcare auto si serviciu de salvamont.

De asemenea, pentru promovarea acestei investitii cat si pentru atragerea unui numar cat mai mare de turisti, administratorii intentioneaza sa organizeze competitii, jocuri sportive si distractive, precum si organizarea unui festival al zapezii.

Sursa: ADR Nord-Est

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.