Administratia din Bistrita-Nasaud este pe primul loc in tara la atragerea de fonduri europene

radu_moldovan-300x261.jpg

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Radu Moldovan, a declarat, la finalul unei sedinte extraordinare de consiliu, ca judetul este pe primul loc in tara la atragerea de fonduri europene, datorita proiectelor castigate de administratia judeteana pe Programul Operational Regional (POR) 2014-2020.

“Judetul Bistrita-Nasaud, mai exact aparatul de specialitate al Consiliului (…), a reusit o performanta meritorie, spun eu: judetul Bistrita-Nasaud, in momentul de fata, in orice tip de clasament s-ar face la nivel national in privinta atragerii finantarilor europene pentru proiecte de dezvoltare a comunitatii, este pe primul loc, atat ca sume nete, ca volum de fonduri atrase intr-un judet de categoria a IV-a, cu 330.000 de locuitori – este important daca acest judet a atras fonduri nete mai mult decat unul care are un milion de locuitori -, si, de asemenea, raportarea la aceste fonduri pe cap de locuitor”, a declarat Moldovan.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, pe POR exista, la nivel national, contracte de finantare incheiate in valoare de circa 190 milioane euro, din care aproximativ 170 de milioane euro au fost atrasi de judet.

Printre proiectele castigate se numara cele de modernizare a peste 240 de kilometri de drum judetean, in valoare de aproximativ 105 milioane euro, aici fiind incluse atat lucrari care deja au fost finalizate sau sunt incepute cu fonduri proprii sau obtinute prin Programul National de Dezvoltare Locala si pentru care se vor recupera banii din fonduri europene, cat si noi tronsoane ce urmeaza sa fie modernizate.

Contractele de finantare pentru aceste proiecte care vizeaza drumurile judetene au fost deja aprobate si urmeaza sa fie semnate in urmatoarele 10 zile.

Alte proiecte cu fonduri europene castigate de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud fac referire la infrastructura din sistemul de sanatate si la reabilitarea si punerea in circuitul turistic a castelului Teleki din localitatea Posmus.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.