ADR Centru: 97% din fondurile nerambursabile destinate microintreprinderilor, contractate

grafic.jpg

Doar in aceasta luna, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, 15 microintreprinderi au semnat contracte de finantare nerambursabila, prin care au la dispozitie aproape 2 milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor. Bugetul total pana in prezent contractat prin ADR Centru este de 23,66 milioane euro fonduri nerambursabile, solicitate de 218 microintreprinderi ce isi desfasoara activitatea in cele sase judete ale Regiunii Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Banii sunt destinati investitiilor in renovarea si reabilitarea cladirilor in care functioneaza intreprinderile, precum si in achizitia de echipamente performante si mobilier.

Fondurile nerambursabile sunt alocate din bugetul aferent domeniului major de interventie 4.3 Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderi, din cadrul Programului Operational Regional si vor genera modernizarea a 218 microintreprinderi si crearea a 860 de noi locuri de munca. Bugetul alocat acestui domeniu pe perioada 2007-2013, la nivelul Regiunii Centru, este de 24,39 milioane euro. Un procent de 97% din acest buget este deja implicat in proiectele contractate, urmand ca in scurt timp, prin contractarea a altor 9 proiecte aflate in etapa precontractuala sa fie depasit indicatorul de contractare 100%. Fondurile nerambursabile sunt investite in lucrari de modernizare, reabilitare, constructie sau dotare pensiuni turistice, clinici si cabinete medicale, centre de fitness baze sportive, service-uri auto, hale de productie, depozite, dar si alte tipuri de activitati desfasurate de microintreprindere din Regiunea Centru. Din totalul fondurilor contractate de catre microintreprinderi, deja au fost decontate cheltuieli in valoare de 11,27 milioane euro, iar cele finalizate au generat 230 noi locuri de munca pentru cetatenii regiunii.

Din cele 218 de proiecte contractate pana in prezent pe acest domeniu, un numar de 106 de microintreprinderi si-au finalizat proiectele, iar o parte din microintreprinderi au contractat chiar si 2 cereri de finantare, incadrandu-se in cei 200.000 de euro, suma maxima ce se poate solicita spre finantare nerambursabila pe parcursul a trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.