ADR Nord-Est verifica conformitatea cererilor de plata inaintate de beneficiari

contabilitate.jpg

contabilitateIn vederea implementarii si aplicarii mecanismului decontarii cererilor de plata conform Instructiunii nr.105/19.04.2013 emisa de AM POR, coroborat cu prevederile Legii 72/28.03.2013 privind masurile pentru combaterea intarzierii in executarea obligatiilor de plata si cu Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 27/10.04.2013  privind gestionarea financiara a instrumentelor structurale, precum si pentru adoptarea unor masuri financiare in vederea cresterii gradului de absorbtie a fondurilor europene, Organismul Intermediar Nord-Est e pus in situatia de a corela verificarea achizitiilor publice cu verificarea cererilor de plata si cu verificarea cererilor de rambursare (aferente sau nu cererilor de plata).

In acest sens, beneficiarii trebuie sa se asigure ca exista toate conditiile pentru efectuarea unei verificari cat mai eficiente a Cererii de plata si anume:

  • a fost deschis contul distinct de venit/disponibil, pe numele beneficiarului, la unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului;
  • pentru achizitii publice noi s-au transmis in regim de urgenta dosarele achizitiei publice la Organismul Intermediar Nord- Est in vederea verificarii.

Conform Instructiunii nr.105/19.04.2013, emisa de Autoritatea de Management pentru POR, la procesarea Cererilor de plata se anexeaza aceleasi documente suport ce se anexau si la Cererile de rambursare, cu exceptia ordinelor de plata si a extraselor de cont aferente (documente precizate in Instructiunea nr.105/19.04.2013, Aliniatul 2).

Vizitele pe teren se vor efectua la Cererile de rambursare conform regulilor de pana acum.

La depunerea Cererii de rambursare aferente Cererilor de plata nu este necesara redepunerea documentelor suport aferente Cererii de plata depuse, ci numai a documentelor suplimentare precizate mai sus.

Modificarile legislative ce permit intocmirea Cererilor de plata nu exclud depunerea de Cereri de rambursare in formatul vechi, in situatia in care Beneficiarul are disponibilitati financiare sau nu se incadreaza in prevederile legale (termenele stabilite de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 27/10.04.2013).

Sursa: ADR Nord-Est

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.