Adrian Oros, apel în toate JUDEȚELE pentru SUBVENȚIILE FERMIERILOR

adrian-oros.jpg

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, apel transmis către conducerea fiecărui județ din România, pentru subvențiilor fermierilor. Șeful de la Agricultură a transmis la solicitarea conducereii APIA, un mesaj către toți prefecții din țară pentru a le solicita sprijinul să colaboreze eficient pentru a ajuta fermierii să nu piardă subvențiile aferente anului 2020!

”După cum cunoașteți, la data de 2 martie 2020, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), a demarat Campaniei 2020 de primire a Cererilor unice de plată pentru accesarea de către fermierii a formelor de sprijin finanțate din fonduri europene și naționale. În contextul declanșării epidemiei de Coronavirus pe teritoriul României și ținând cont de măsurile întreprinse la nivel național în vederea reducerii expunerii la acest virus, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), împreună cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), au luat o serie de măsuri care să vina în sprijinul fermierilor români, prin continuarea activității APIA într-o manieră în care să fie evitată prezența fizică a fermierilor la sediile agenției și astfel să fie protejată sănătatea și siguranța angajaților și a fermierilor”, a transmis Adrian Oros.

Acesta a reamintim că începând cu data de 6 aprilie 2020, a fost instituită primirea electronică a cererilor unice de plată aferente Campaniei 2020 prin utilizarea aplicației IPA online, a mijloacelor electronice de comunicații și sistemului IACS. ”Însă, pentru a beneficia de subvențiile acordate de APIA, fermierii trebuie să îndeplinească condițiile de eligibilitate, conform legislației comunitare și naționale în vigoare, respectiv să prezinte documentele privind dreptul de utilizare a terenului pentru care solicită sprijin, documente emise în cadrul primăriilor. Astfel, cum termenul de depunere a cererilor unice de plată a fost extins la nivelul întregii Uniuni Europene până la data de 15 iunie 2020, având în vedere restricțiile de mișcare și măsurile de distanțare socială impuse… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.