Adrian Oros: sumele alocate în buget sunt mai mici decât execuţia anului trecut

adrian-oros.jpg

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat vineri că sumele alocate în buget sunt mai mici decât execuţia anului trecut, însă pe zona fondurilor europene se înregistrează o creştere cu 10% în 2021.

“Banii sunt mai puţini decât execuţia anului trecut, dar şi anul trecut am pornit cu un buget mai mic şi apoi la fiecare rectificare am reuşit să atragem către Ministerul Agriculturii bani ca să acoperim toate nevoile. Acest lucru se va întâmpla cu siguranţă şi anul acesta. În schimb este o creştere cu aproape 10% pe banii care vin din fondurile europene, pentru că anul acesta demarăm programul de tranziţie 2021 – 2022, unde avem alocate 3,2 miliarde de euro doar pentru măsuri şi încă 3 miliarde de euro pentru plăţi directe. Deci în următorii doi ani vor fi 6,2 miliarde de euro bani europeni pentru agricultură”, a precizat Adrian Oros, după aprobarea bugetului MADR în Comisiile parlamentare reunite pentru buget, finanţe şi bănci.

El a menţionat alocările din buget pentru sectorul legumicol, menţionând încă o dată eşecul programului Tomata şi transformarea acestuia într-un nou program, respectiv legume în spaţii protejate.

“Tot pentru legumicultori în următorii 2 ani au fost alocate 150 de milioane de euro prin Programul de Tranziţie doar pentru sere şi solarii, bani distincţi, iar pentru procesare şi depozitare 50 de milioane de euro. Anul acesta legumicultorii vor primi pentru legume în spaţii protejate şi un sprijin cuplat de 4.600 de euro. Acestea sunt sumele totale legate de legumicultură pentru anul 2021”, a transmis Oros.

În ceea ce priveşte Programul “Cornul şi laptele”, ministrul a subliniat că programul a fost modificat în urma evoluţiei Covid-19, pentru a oferi o mai mare flexibilitate celor care implementează programul la nivel local în vederea valorificării acestor produse… Detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.