Aeroportul Iasi, nominalizat la Oxford, printre cele mai de succes companii din regiune

terminal-t3.jpg

harta curseDupa ce in noiembrie 2015, Aeroportul Iasi a fost prezentat la cel mai mare Forum de Aviatie Mondiala de la Montreal, ca singurul exemplu pozitiv de dezvoltare intr-o perioada scurta de timp din Europa, anul acesta Iasul este remarcat la Oxford, de experti in diverse domenii de activitate. In urma unui sondaj realizat de membrii Europe Business Assembly (EBA), Iasul a obtinut doua nominalizari: premiul pentru categoria “Best Enterprise”, destinat activitatii de business a companiei, si “Manager of the Year”, distinctie ce se acorda conducerii organizatiei.

Europe Business Assembly este o prestigioasa organizatie non-guvernamentala ce are drept scop implementarea proiectelor de dezvoltare socio-economica regionala, precum si crearea de modele de business pentru companii si organizatii din intreaga lume. Aeroportul Iasi figureaza pe lista modelelor de business de top, cunoscand o dinamica de dezvoltare accelerata – infrastructura aeroportuara moderna finalizata inainte de termen, precum si un portofoliu impresionant de rute directe.

Ceremonia de acordare a premiului „Best Enterprise” se va desfasura in cadrul unui forum organizat de Europe Business Assembly in data de 22 martie 2016. Consiliul Nominal a evaluat activitatea si realizarile Aeroportului Iasi din ultimii ani si a stabilit ca acesta indeplineste toate cerintele unui lider in afaceri.

Fie ca vorbim de organizatii cu profil de activitate diferit sau manageri de companii cu profil profesional diferit, procesul de selectie pentru o astfel de nominalizare s-a facut in urma unei analize atente a evolutiei acestora, pe baza
datelor furnizate de asociatii nationale si internationale, informatii adunate de la congrese, forumuri sau preluate de pe diverse canale media.

“Invitatia la evenimentul din 22 martie ne onoreaza, iar simplul fapt ca Aeroportul Iasi se afla pe lista nominalizarilor demonstreaza inca o data ca suntem un model demn de urmat. Am fost selectati pentru titlul de „Cea mai de succes organizatie” regionala, in urma unui sondaj complex realizat de expertii de la Oxford si pe baza recomandarilor venite din partea partnerilor EBA, specialisti in diverse domenii, din Belgia, Germania, Cehia, Elvetia. Aeroportul Iasi si-a consolidat pozitia pe piata internationala, prin efortul continuu de a explora noi si noi posibilitati de dezvoltare, si preocuparea de a oferi servicii de calitate clientilor si companiilor aeriene partenere. Aeroportul nostru a indeplinit toate criteriile necesare selectarii pentru o astfel de competitie, iar a doua nominalizare, in ceea ce ma priveste, pentru titlul “Managerul anului”, ma onoreaza cu atat mai mult. Am convingerea ca tot ce s-a intamplat in ultimii trei ani la Aeroportul Iasi poate schimba destinul comunitatii noastre, iar efectele modernizarii aeroportului sunt deja vizibile: turismul local a inregistrat cresteri de 40%, cererea spatiilor de birouri business in oras e din ce in ce mai mare, unele firme iesene au inregistrat profit, au fost create noi locuri de munca prin atragerea mai multor companiile aeriene. Aeroportul Iasi poate fi considerat un model de business de succes – a reusit, pentru prima data dupa 1990, sa se autofinanteze si a devenit, in acelasi timp, principalul motor de dezvoltare economica in regiune, precum si singura cale de deschidere spre lume”, a declarat Marius BODEA, presedintele C.A. al Aeroportului International Iasi.

Sursa:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.