O romanca printre laureatii Premiului European pentru Literatura

Premiul_european_literatura.jpg

Ioana_ParvulescuCu prilejul Targului de carte de la Göteborg (Suedia), Androulla Vassiliou, comisarul european pentru educatie, cultura, multilingvism si tineret, a anuntat castigatorii Premiului Uniunii Europene pentru Literatura editia 2013.

Cei 12 castigatori din tarile selectate in acest an sunt: Isabelle Wéry (Belgia), Faruk Šehić (Bosnia Hertegovina), Emilios Solomou (Cipru), Kristian Bang Foss (Danemarca), Meelis Friedenthal (Estonia), Lidija Dimkovska (Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei), Katri Lipson (Finlanda), Marica Bodrožić (Germania), Tullio Forgiarini (Luxemburg), Ioana Parvulescu (Romania), Gabriela Babnik (Slovenia) si Cristian Crusat (Spania).

Scriitoarea Ioana Parvulescu a fost recompensata cu acest premiu pentru romanul “Viata incepe vineri”, publicat in 2009 la editura Humanitas.

Premiul European pentru Literatura are scopul de a scoate in evidenta bogatia creatiei literare europene contemporane, de a promova circulatia operelor in Europa si de a stimula interesul cetatenilor europeni pentru operele literare provenind din alte tari europene.

Premiul este finantat prin Programul Cultura al Uniunii Europene si este organizat anual de Comisia Europeana in cooperare cu Federatia Librarilor Europeni, Consiliul Scriitorilor Europeni si Federatia Editorilor Europeni.

Document anexat:

Prezentarea castigatorilor Premiului European pentru Literatura 2013 (PDF, En)

Sursa: Cultura2007.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.