Agilitatea – premisa a succesului in Business si Viata!

Am scris intrun articol recent in newsletter-ul ELiteDCM (daca sunteti interesati de Coaching, Leadership, Programare Neuro-Lingvistica, Neuro-Stiinte si Dezvoltare personala va puteti inscrie aici) despre Organizatii si Oameni Agili! Spuneam ca – agilitatea, in viata dar si in business este o abilitate esentiala pentru supravietuire. Este vorba de capacitatea de a anticipa si apoi de a actiona rapid, intern si extern, adaptat si flexibil, la schimbarile multiple care se petrec in jur. Sa devii agil in acest sens, atat in ceea ce priveste viata personala, cat si in cea profesionala / business, este aproape vital, intrun mediu social si economic supus permanent schimbarilor radicale, surprinzatoare si generatoare de anxietate, uneori. Nu putem sa construim afaceri de succes si/sau sa ne implinim visele personale, ramanand inchisi in proiecte si tipare de gandire si actiune depasite de vremuri si evenimente! Ce putem face pentru asta? Vestea buna este ca – sa devii agil se invata! Sa devii agil si flexibil se practica! Sa devii adaptat e necesar si, mai mult – este cursul firesc al lucrurilor! Una dintre cele mai eficiente si actuale tehnologii pentru schimbare este Coaching-ul care utilizeaza instrumentele Programarii Neuro-Lingvistice.

Nu putem sa nu ne schimbam, decat daca alegem sa devenim anacronici, cu vremurile, cu timpul, cu cei din jur si cu noi insine! In timp ce schimbarea este perceputa de cei mai multi ca fiind haotica si arbitrara, noi putem invata sa o percepem ca pe un prieten, folosind aceeasi tehnologie de succes – Coaching si NLP. Sigur ca aceasta tehnologie nu este un panaceu universal, nu ofera solutii de tipul retetelor garantate. In schimb poate oferii accesul la cele mai puternice si nebanuite resurse interne de implinire, succes si echilibru, cu noi insine si cu lumea!

De ce este necesar si in business / organizatii sa devenim agili?

1. Ca sa stabilim relatii adecvate cu clientii, furnizorii, partenerii – bazate intotdeauna pe nevoile reale, ale momentului si pietei (inclusiv in Management, de proiect sau organizatie),

2. Pentru a genera structuri si procese interne (organizatiei) care permit informatiilor noi sa circule si sa aiba efecte in timp real,

3. Ca sa facilitam invatarea noului din domeniul in care ne miscam, pe baza unui permanent feedback si foreward cilcic, analizand, interpretand datele noi care apar, integrandu-le in procesele interne,

4. Ca sa ne adaptam permanent strategiile si bugetele la necesitatea investitiilor in tehnologii noi – deci sa ne pregatim pentru viitor.

Si poate ca sunt mai multe motive, iar daca voi aveti si altele de adaugat, va invit sa completati!

Carmen Demi, Iulie 2009

About Carmen Demi

EliteDCM reprezinta departamentul de Coaching , Training si Consultanta al firmei Migral. Firma Migral este dedicata activitatilor de Cercetare-Dezvoltare in domeniul Metalurgiei, Consultantei in Project Management si Resurse Umane, precum si Consilierii-Coaching in domeniile Life & Business. Background-ul professional al membrilor organizatiei noastre este definit de activitati in domeniile – Consiliere personala, Consultanta Organizationala in Resurse Umane si Life & Business Coaching NLP, dar si in Cercetare specializata. Ca trainer, proiectez si realizez programe-curs pentru dezvoltare personala si organizationala, aplicate la nevoile reale ale clientilor mei. Suntem implicati intrun proces de formare si dezvoltare profesionala continua, iar obiectivele noastre in aceasta directie sunt legate de atingerea Excelentei, atat in viata profesionala cat si in cea personala. Prin articolele pe care le voi posta pe acest blog intentionez sa contribui activ la imbunatatirea nivelului de cunoastere a domeniului profesional inca insuficient abordat in Romania – Coachingul Profesional, ca instrument eficient si puternic pentru dezvoltare personala si organizationala. Voi aborda subiecte de interes specific dar si general, in urma practicii mele si a colaboratorilor nostrii. Voi prezenta beneficiile pe care le putem obtine apeland la servicii de Coaching, atat din perspective organizatiilor cat si din cea a persoanelor. Voi descrie cele mai bune modalitati existente pe piata din Bucuresti, pentru cei care doresc sa devina profesionisti in acest domeniu, si sa urmeze o cariera in Coaching. Voi anunta evenimente importante, la nivel local dar si national si international legate de evolutia si dezvoltarea acestui domeniu professional.

One thought on “Agilitatea – premisa a succesului in Business si Viata!”

  1. Ciui Leonard spune:

    Foarte bun articolul, doar ca e putin mai mult la nivel teoretic. poate asta s-a si dorit. as vrea doar sa adaug ca sa fii agil in ziua de astazi la modul practic inseamna sa stai online aproape tot timpul. mediul online iti ofera posibilitatea de a fi rapid (traim doar in secolul vitezei si asta ne guverneaza toate relatiile de viata, alaturi de bani:))si mai mult decat atat, poti face networking mult mai facil decat prin metode traditionale cu diversi parteneri de afaceri, clienti, prieteni, dar si all the people around the world. deci, fratilor, stati online si fiti spontani. gasiti oportunitati si solutii, caci probleme exista.:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.