Agora Jeunes Citoyens 2017, call pentru participanti – dedicat francofonilor

bani-716x300.jpg

Forumul Mondial pentru limba franceza (desfasurat in 2015) a reunit in Liege sute de tineri cu proiecte francofone, la nivel mondial. In lunile care au urmat, Organizatia Internationala a Francofoniei (l’Organisation Internationale de la Francophonie) a lansat campania „Libres ensemble”, a carei miza a fost sa creeze un spatiu unde tinerii sa se poata exprima liber si sa creasca alaturi de ideile lor, liantul fiind respectul reciproc.

In urma succesului acestei platforme, OIF alaturi de Wallonia Brussels Federation vor organiza o activitate complementara platformei, sub umbrela numelui „Agora Jeunes Citoyens LIBRES ENSEMBLE : Créer, s’engager, entreprendre pour un meilleur vivre ensemble” (in traducere directa Agora pentru cetateni, sub egida Libres ensemble: creare, angajament, intreprinde pentru un trai mai bun #impreuna).

Astfel, acest call se adreseaza persoanelor intre 18-35 ani, care sunt project manageri sau activi in teritoriu ca factori de schimbare, sau care au initiat proiecte creative de antreprenoriat social care sa favorizeze un trai mai bun #impreuna sau care au luptat impotriva discriminarii. Participantii vor prezenta si discuta bune practici, le vor imbunatati prin expertiza colegilor si vor crea retele de experti internationali.

Evenimentul este organizat pentru perioada 26-31 mai 2017, si va reuni peste 60 de participanti francofoni, o parte fiind prezenti si la Forumul din 2015. Participantii vor fi selectati din tarile OIF, printre care se numara si Romania.

Obiectivele asumate sunt:
•    A uni promotorii francofoniei, cu proiecte active in domeniile creatiei, al antreprenoriatului social pentru un trai mai bun #impreuna si pentru lupta impotriva discriminarii
•    Sa reuneasca pentru discutii despre proiectele lor si despre metode de implicare
•    A aduce expertiza si sfaturi pentru imbunatatirea activitatilor participantilor
•    Sa faciliteze crearea de retele cu scopul de a atinge un nivel al dezvoltarii proiectelor inovative la nivel international

Profilul participantului ideal:
•    Cetatean al unui stat OIF, cu varsta intre 18 si 35 de ani
•    Cu proiecte si perspective in concordanta cu acest call
•    Cu proiecte cu impact real in comunitate

Mai multe detalii AICI.

Sursa: Stiri ONG

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.