Laufer: Am semnat memorandumuri pentru intarirea cooperarii intre Romania si Egipt; agricultura si IMM-urile, printre principalele sectoare

imageResize-10.jpg

Agricultura si IMM-urile s-au numarat printre principalele sectoare pentru care au fost semnate memorandumuri de cooperare intre Romania si Egipt, a anuntat vineri ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, dupa intalnirea din cadrul Comitetului Mixt de cooperare economica romano-egipteana.

“Ne dorim sa avem o relatie care sa se bazeze pe experienta comuna, dar si pe o colaborare, o cooperare mai puternica intre mediul de afaceri din Romania si mediul de afaceri din Egipt. in acest sens va pot spune ca am semnat deja anumite memorandumuri pentru intarirea cooperarii intre cele doua tari, iar principalele sectoare au fost in agricultura, in ceea ce priveste intreprinderile mici si mijlocii, deci mediul de afaceri, si modalitati pentru a facilita investitiile din Romania catre Egipt si din Egipt catre tara noastra”, a spus Ilan Laufer.

Acesta a mentionat ca intrunirea Comitetului Mixt de cooperare economica romano-egipteana are loc dupa o perioada de sapte ani.

De asemenea, Laufer a precizat ca din anul 2012 Egiptul a devenit unul dintre cei mai importanti parteneri pentru Romania din zona Orientului Mijlociu si din Africa, iar schimbul dintre cele doua tari a ajuns la 900 de milioane de dolari in anii 2014-2015.

Laufer a afirmat ca in noiembrie va fi prezent in Egipt pentru a impartasi experienta Romaniei si pentru a identifica noi oportunitati.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, si ministrul egiptean al Investitiilor si Cooperarii Internationale, Sahar Nasr, au sustinut, vineri, declaratii de presa comune la sediul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, dupa intalnirea din cadrul Comitetului Mixt de cooperare economica romano-egipteana.

In perioada 26 — 28 iulie 2017 au loc, la Bucuresti, lucrarile celei de-a II-a sesiuni a Comitetului Mixt pentru cooperare economica romano-egipeana, conduse de Ilan Laufer, ministrul roman pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, si Sahar Nasr, ministrul egiptean al Investitiilor si Cooperarii Internationale.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.