Agricultorii pot cere la APIA recuperarea accizei pentru motorina pana pe 30 aprilie

tractor.jpg

tractorAgricultorii pot solicita ajutorul de stat pentru motorina utilizata in lucrarile agricole, aferente trimestrului I al anului 2014, pana la 30 aprilie, inclusiv.

Ajutorul de stat se acorda sub forma de rambursare a diferentei dintre acciza standard si acciza redusa (stabilita la 21 euro/1.000 litri) pentru motorina utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate in agricultura.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finantare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat insotite de o situatie centralizatoare privind cantitatile de motorina achizitionate in trimestrul respectiv, precum si de documentele prevazute de Ordinul MADR nr. 1229/2013, cu modificarile si completarile ulterioare.

Astfel, beneficiarii au obligatia comunicarii catre APIA, in scris, a optiunii referitoare la modalitatea de achizitionare a cantitatii de motorina, respectiv integral sau in transe.

Sursa: APIA

Doriti sa obtineti subventii sau ajutoare de stat pentru agricultura?

Simtiti ca nu mai faceti fata birocratiei si ca aveti nevoie
de ajutor?

Cereti ajutorul expertului Finantare.ro, Antoniu Poienaru!

 

One thought on “Agricultorii pot cere la APIA recuperarea accizei pentru motorina pana pe 30 aprilie”

  1. florica spune:

    Buna ziua. Intrebarea mea este: cand se primesc banii de la diferenta de acciza la motorina din trim I ca am depus facturile si pe trim. II si de cate ori intreb la sediulAPIA Timis mi se spune ca n-au venit banii de la ministerul de finante. O sa primesc oare un raspuns sau mi-am trecut adresa de mail degeaba… Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.