Actele pentru Casa Verde dureaza 14 zile

casa-verde1.jpg

11 documente in 14 zile: este ritmul in care un solicitant poate aduna toate actele de care are nevoie pentru a se inscrie in programul Casa Verde. Birocratia e de vina, acuza oamenii care pentru a avea dosarul complet au alergat intre institutii, au stat la cozi si au pierdut timp si bani. Iar la final, dupa ce au strans toate documentele cerute, au aflat ca fondurile s-au epuizat inainte de incheierea perioadei de depuneri.

Roxana a avut nevoie de doua saptamani pentru a intocmi dosarul ca sa se inscrie in programul Casa Verde.
„Am avut doar dificultati si dificultati la toate ghiseele. Undeva la 14 zile, foarte mult, mai mult decat numarul de acte necesar, care a fost undeva la 11”, spune Roxana Perian.

Primul obstacol l-a reprezentat obtinerea certificatului fiscal.

„Peste trei zile, cand trebuia sa-l primesc si sa merg cu depunerea dosarului, am fost sunata de la Finante: stiti, nu a verificat doamna cum trebuie si de fapt certificatul dumneavoastra are o datorie si nu se poate emite cu zero, cum aveti dumneavoastra!”, spune Roxana Perian.

„Noi eliberam intr-o ora, doua, trei certificatul. Dar daca sunt restante si platesc – azi platesc – ne trebuie minimum o zi sau doua pana cand banii se vad in sistem ca incasati”, spune Ioan Mihaiu, directorul Administratiei Finantelor Publice Bihor.

O alta intarziere a fost cauzata de faptul ca Oficiul de Cadastru si-a actualizat sistemul informatic cu doar cateva zile inainte de inceperea sesiunii care permitea depunerea dosarelor. Dupa ce toate actele au fost adunate, surpriza: un afis lipit pe usa Agentiei de Protectie a Mediului a anuntat finalul sesiunii, desi initial aceasta era stabilita intre 10 si 24 octombrie.

„Trebuia sa scrie pe site ca e un concurs: primii veniti, primii serviti”, spune Roxana Perian.

„Ghidului de finantare, aprobat, cererile se depun in limita bugetului alocat pe judet. Judetul Bihor a avut alocat o anumita suma, s-a epuizat aceasta suma in primele trei zile, astfel ca nu mai putem sa preluam cereri de finantare”, spune, pe de alta parte, Adriana Calapod, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Bihor.

Prin programul Casa Verde pot fi obtinute fonduri pentru instalarea de panouri solare sau pompe de caldura. Fondurile au fost suplimentate cu 20 de milioane de lei si ar trebui sa ajunga pentru inca 3.000 de proiecte, pe langa cele 10.000 depuse deja.

Sursa: Digi 24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top