Agricultorii romani care produc si iarna rosii, cu ajutorul subventiei de 3.000 de euro de la stat

rosii-gradina-2.jpg

Programul “rosia” este o gura de oxigen pentru agricultorii romani. Cu cei 3 mii de euro primiti de la stat, multi si-au aranjat instalatiile de incalzit ca sa aiba ce recolta si in sezonul rece si sa poata invinge concurenta din Grecia si Turcia.

Dar si cu subventia de la stat, un kilogram, de rosii tot costa mai mult decat in vara.

In judetul Olt sunt sute de fermieri au rosii in sere. Preturile sunt insa duble fata de asta vara, cand un kilogram de rosii era trei lei. Agricultorii care au primit subventii, au investit banii in instalatii de caldura. Altfel, rosiile nu ar rezista din cauza frigului. Ajutati de programul “Rosia Romaneasca”, multi si-au construit in vara solare.

Un agricultor din Timis cultiva rosii pe o mie de metri patrati. Cele doua tone pe care il obliga ministerul sa le produca au fost deja livrate catre un hypermarket, iar plantele sunt in continuare pline de rod. Rosiile vor fi culese in saptamanile urmatoare, dar si in apropierea Craciunului si a Anului Nou.

In Tulcea, zece fermieri au facut deja dovada ca au livrat cel putin doua tone de rosii tarzii, atat cat cere programul. Specialistii directiei agricole au verificat inclusiv la fata locului tomatele.

Mai multe detalii aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.