Marius Nica: Guvernul va reintroduce garantii pentru companiile care contesta licitatiile

imageResize-8.jpg

Guvernul are in vedere reintroducerea unei garantii financiare pentru companiile care contesta procedurile de achizitie publica, a anuntat joi, la Piatra Neamt, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Acesta a declarat, intr-o conferinta de presa, ca masura este analizata de membrii Executivului si ar putea fi reintrodusa pana la sfarsitul acestui an.

“Avem o analiza la nivelul Guvernului si luam cu seriozitate in considerare sa reintroducem acea garantie pe care o solicitam celui care vrea sa depuna o contestatie. stiti foarte bine ca ea a mai fost prevazuta in legislatia nationala. A fost declarata neconstitutionala, dar a fost declarat neconstitutional actul prin care ii retii acea suma, dar nu si obligatia de a depune efectiv la momentul la care faci o contestatie”, a afirmat Nica.

Ministrul Fondurilor Europene a participat, joi, la Piatra Neamt, la semnarea a 19 contracte de finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala si un contract din fonduri europene, pentru modernizarea si reabilitarea infrastructurii din judetul Neamt.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.