Infrastructura portuara din municipiul Tulcea va fi expertizata tehnic pentru reabilitare

Porturiletulcenetreclaadministratialocala_57215.jpg

Consiliul Judetean Tulcea a inceput procedura de expertizare tehnica a infrastructurii portuare din municipiul resedinta preluata recent de la Administratia Porturilor Dunarii Maritime (APDM) Galati in vederea realizarii unui proiect de dezvoltare a Portului Tulcea.

“Este in curs de elaborare o expertiza tehnica privind infrastructura portuara preluata, ca prim pas in demararea unui proiect de dezvoltare a infrastructurii portuare. CJ vizeaza ca finantator pentru acest proiect Programul Operational Infrastructura Mare”, a declarat reprezentanta institutiei, Mariana Olariu.

Pentru punerea in practica a viitorului proiect de modernizare a infrastructurii portuare din municipiu, CJ a solicitat, potrivit sursei, Primariei municipiului suprafetele detinute in administrare pe faleza.

“Continuam negocierile cu APDM Galati pentru preluarea tuturor obiectivelor detinute de companie pe faleza. Deocamdata, aceste negocieri nu s-au concretizat”, a precizat vicepresedintele CJ, Dumitru Mergeani.

Reprezentantii CJ au raspuns astfel intrebarilor primite din partea filialei teritoriale a USR si a consilierului judetean PNL, Nicolae Chichi, care au dorit sa afle stadiul actual al demersurilor facute de autoritatea judeteana pentru modernizarea infrastructurii portuare. “Problema este ca, la ora actuala, APDM Galati inca detine multe imobile pe faleza, precum si piatra cubica de pe portiunea unde exista acea parcare din zona Garii Tulcea pentru care si percepe in continuare, de altfel, proprietarilor de masini o taxa de 8 lei”, a declarat presedintele filialei teritoriale a USR, Bogdan Paul Negrea, citat intr-un comunicat remis vineri de partid.

Reabilitarea portului tulcean este un obiectiv mai vechi al autoritatilor locale si judetene care nu a putut fi pus in practica pâna in prezent din cauza ca o parte din infrastructura portuara se afla in patrimoniul companiei galatene.

De-a lungul timpului, autoritatile au reclamat faptul ca APDM SA Galati atrage venituri importante din activitatea portuara de pe raza municipiului Tulcea, fara a investi in lucrari de reparatii importante si au sustinut ca doresc preluarea in administrare a infrastructurii portuare.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.