MFE lanseaza apelul de proiecte pentru sprijinirea investitiilor in sisteme de monitorizare a consumului de energie la consumatorii industriali

ghid-consultare-2.jpg

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) anunta finalizarea revizuirii Ghidul solicitantului aferent Obiectivului specific 6.2 Reducerea consumului de energie la nivelul consumatorilor industriali si lansarea apelului pentru finantarea investitiilor in sisteme de monitorizare a consumurilor de energie la consumatorii industriali.

Conform Ghidul solicitantului, bugetul total alocat este de 7,8 milioane de euro. Apel este necompetitiv cu depunere continua, iar proiectele pot fi depuse in perioada 20.03.2018 – 31.12.2018.

Principalul rezultat ce se va obtine prin implementarea proiectelor finantate este:

  • Intarirea capacitatii producatorilor industriali de a identifica si implementa masuri de eficienta energetica prin introducerea de sisteme de monitorizare, in vederea reducerii consumului de energie si evitarea emisiilor de gaze cu efect de sera la nivelul societatilor sprijinite.
    Ghidul privind sprijinirea investitiilor in monitorizare a consumurilor de energie la consumatorii industriali se adreseaza:
  • Societatilor cu personalitate juridica (denumite in continuare societati) din industrie cu consumuri de peste 1.000 tep/an (definite drept mari consumatori de energie, conform ANRE) care trebuie sa implementeze sisteme de monitorizare in vederea identificarii rapide a solutiilor non-cost de reducere a consumurilor si care trebuie sa detina un instrument puternic de urmarire si cuantificare a efectelor pozitive ale aplicarii masurilor de crestere a eficientei energetice.

Sursa: fonduri-ue.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.