Au inceput inscrierile pe 2018: Fonduri europene de pana la 2,5 milioane de euro fiecare, pentru SRL-uri si alti beneficiari cu afaceri in morarit sau produse lactate

2787846-publimedia-shutterstock.jpg

Lapte

Firmele mici si mijlocii si alti beneficiari romani pot obtine fonduri europene de maximum 2,5 milioane de euro fiecare, pentru afaceri in procesarea produselor agricole, cum ar fi cele de morarit sau lactatele, printr-o linie de finantare in valoare totala de 203 milioane de euro, pentru care au inceput inscrierile vineri.

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a anuntat deschiderea sesiunii de primire a solicitarilor de finantare a investitiilor pentru procesarea produselor agricole la nivel national, inclusiv pentru teritoriul ITI – Delta Dunarii, in perioada 3 august 2018 – 31 ianuarie 2019.

Cererile de finantare se depun on-line pe pagina de internet a AFIR incepand din 3 august 2018, ora 9:00 si pana la 31 ianuarie 2019, ora 16:00. Sesiunea se poate inchide inainte de termenul limita, daca valoarea publica totala a proiectelor depuse (care au un punctaj estimat mai mare sau egal cu pragul de calitate) atinge plafonul de 200% din alocarea sesiunii. Totodata, in primele 5 zile calendaristice ale etapelor de depunere nu se aplica aceasta prevedere si sesiunea ramane deschisa chiar daca a fost plafonul de 200% a fost atins.

Fondurile nerambursabile in valoare totala de 203 milioane de euro sunt asigurate prin submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole” din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020:

  • Pentru dezvoltarea şi modernizarea capacitatilor de procesare şi de comercializare sunt alocate 81,2 milioane de euro,
  • Pentru crearea de noi unitati de procesare sunt alocati 121,8 milioane de euro.

Pentru aceasta sesiune, s-a semnat un acord de colaborare intre AFIR si Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, prin care AFIR va solicita extrasul de carte funciara aferent imobilului, pe baza datelor cadastrale inscrise de catre solicitant in Cererea de finantare.

Sursa: AFIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.